Mardin'de "2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil" Konferansı - Son Dakika
Güncel

Mardin'de "2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil" Konferansı

Mardin'de "2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil" konferansı düzenlendi.

20.12.2017 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin'de "2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil" konferansı düzenlendi.

Mardin Artuklu Üniversitesinde gerçekleştirilen konferansta, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi Prof. Dr. Muhittin Şimşek, sunum yaptı.

Türkiye'nin, endüstrileşme süreci sorunları ve çıkmazlarına işaret eden Şimşek, Türkiye'nin ilk yerli otomobil üretme projesi olan "Devrim"in hikayesini anlattı.

Devrim Projesi çalışma ekibinde yer alan mühendislerle birçok söyleşi yaptığını aktaran Şimşek, "Bu fedakar mühendislerin bir kısmı benim yakın dostlarımdı. 1961 yılında dönemin Cumhurbaşkanının talimatı ile hayata geçirilen Türkiye'nin ilk yerli otomobilini üretme heyecanı ve endüstrileşme çabaları muazzam ve takdire şayandı. Dönemin koşullarına göre parmak ısırtan bir hızlılıkla kısa sürede 2 otomobil ve 7 motor üretilmişti." diye konuştu.

Şimşek, yerli otomobil sanayi hamlesi mühendisleri arasında dönemin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın da yer aldığını ve büyük emek sarf ettiğini dile getirerek, o zaman görücüye çıkan ilk Türk otomobilinin performansının çok iyi olduğunu ve Cumhurbaşkanı tarafından proje yöneticilerinin ve mühendislerinin de bu başarıdan dolayı tebrik edildiğini söyledi.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Ahmet Ağırakça da bütün sıkıntılara rağmen Türkiye'nin kalkınmasının devam ettiğini belirterek, "Yerli otomobilini, tankını, savaş uçağını, en gelişmiş helikopterini, bunun yanında da kendi uçak gemisini yapmaya doğru giden bir Türkiye olduğunu görüyoruz." dedi.

Ağırakça, konferansın sonunda Şimşek'e plaket takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de '2023 Vizyonu ve Yerli Otomobil' Konferansı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement