Mardin'de "Kelimenin Kalbi" Sergisi ve Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Mardin'de "Kelimenin Kalbi" Sergisi ve Etkinliği

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Mardin'in Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde "Kelimenin Kalbi" adlı etkinlikte lise öğrencileriyle bir araya geldi.

22.05.2018 20:29

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Başmüfettişi Ahmet Sula, Mardin'in Artuklu ve Nusaybin ilçelerinde "Kelimenin Kalbi" adlı etkinlikte lise öğrencileriyle bir araya geldi.

Artuklu'da Mardin Büyükşehir Belediyesinin katkıları ile Atatürk Kültür Merkezinde, Ahmet Sula'nın "Kelimenin Kalbi" adını verdiği sergide, yağlı boya ve hat sanatı tablolarından oluşan eserler genç sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Sula, söz, resim ve yazı sanatını birlikte şekillendirdiği eserlerin yer aldığı sergiyi, gençlerle birlikte gezdi.

Öğrencilere kendi dalları dışında bir sanat dalıyla ilgilenmesi tavsiyesinde bulunan Sula, daha sonra söyleşiye katıldı, gençlerin sorularını cevapladı.

Programın ardında AA muhabirine açıklamada bulunan Sula, 24 sene önce askerliğini yaptığı Mardin'e böyle bir etkinlikle gelmenin mutluluğun ve heyecanı yaşadığını söyledi.

Bölgede devleti var gücüyle eksikleri tamir etmesi ve kültür ve sanat faaliyetlerine ağırlık vermesinin büyük gelişmelerin yaşandığının bir göstergesi olduğunu kaydeden Sula, "Gençlerin bilime,ilime sanata kültüre spora müziğe yönelmesi çok güzel gelişmeler. O kadar mutlu etti ki beni geleceğe dair umutlarım tabiri caizse tavan yaptı. " dedi.

Ülkenin geleceğinin teminatı gençlere bir katkı sunmayı arzu ettiğinin altını çizen Sula, şöyle dedi:

" Yarın daha güzel bu ülkenin mimarı olar olacak. Bu yüzden onlar benim için çok değerli. Onların ufkunun açılmasına yardımcı olmak, büyük düşünmelerine vesile olmak bir şuur ve özgüvenlerini tazelemek istiyorum. İnşallah bu gençlerimize bir rol model oluruz. farklı bir alandan gelip farklı bir alanda birşey üreten birini rol model alırlarsa kendi adıma bahtiyar olacağım. tek kanatlı değil çift kanatla uçsunlar. Bir tarafından hedeflerindeki üniversitedeki bölümler diğer tarafta da kültürümüz ve sanatımı olsun."

Eserlerinde Anadolu'ya özgü değerleri işlemeyi sevdiğini ifade eden Sula, mayasında 'kalbe dokunma' olan Anadolu'da gönülleri fethetmeyi istediğini sözlerine ekledi.

Mardin\'de "Kelimenin Kalbi" Sergisi ve Etkinliği
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mardin'de 'Kelimenin Kalbi' Sergisi ve Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement