Mardin Derik'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in Şehit Olduğu Okul Onarıldı - Son Dakika
Güncel

Mardin Derik'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in Şehit Olduğu Okul Onarıldı

Derik'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in şehit olduğu okul onarıldıMARDİN'in Derik ilçesinde, 2015 yılındaki hendek olayları sırasında, Elazığlı 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in şehit olduğu ve çatışmalardan kaynaklı hasar gören Namık Kemal İlk ve Ortaokulu, Türkiye Ünlü Birleşik...

23.03.2018 21:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Derik'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in şehit olduğu okul onarıldı

MARDİN'in Derik ilçesinde, 2015 yılındaki hendek olayları sırasında, Elazığlı 24 yaşındaki Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in şehit olduğu ve çatışmalardan kaynaklı hasar gören Namık Kemal İlk ve Ortaokulu, Türkiye Ünlü Birleşik Markalar Derneği tarafından onarıldı. Törene katılan şehidin babası Metin Aydemir, oğluyla gurur duyduğunu belirterek, "Allah inşallah bize de şehitliği nasip eder" dedi.

Derik ilçesinde teröristlerin kazdığı hendek ve barikat olayları sırasında sokağa çıkma yasaklarının devam ettiği 25 Kasım 2015 tarihinde, Cevizpınar mahallesindeki 4 katlı, 24 derslikli, 650 öğrenci kapasiteli Namık Kemal İlk ve Ortaokul'unda teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıkmış, çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir (24), şehit olmuştu. Okul binası da büyük oranda hasar görmüştü. Türkiye Ünlü Birleşik Markalar Derneği tarafından onarımı yapılan okul, tadilat çalışmalarının tamamlanması nedeniyle tören düzenlendi. Törene Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Muhterem Kurt, Derik Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Seçkin Karadağ, Elazığlı şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezen Aydemir'in babası Metin Aydemir, ve onarımı yapan markaların temsilcileri katıldı.

Törende plaket verilen Şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in babası Metin Aydemir, "Oğlumun şehit olması gurur verici bir olay. Allah inşallah şehitlik mertebesini bize de nasip eder. Gurur duydum. Oğlumun unutulmaması ayrıca bir mutluluk benim için" dedi.

Öğretmen Ayşe Doğan Kardaş da, mahalle sakinleri ve okulda görevli öğretmenler olarak, şehit isminin okula verilmesi için imza kampanyası başlattılarını söyledi. Okula şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir adının verilmesinin herkesi sevindireceğini belirten Kardaş, okulda Şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir için bir bölüm oluşturulduğunu kaydetti.

Kurdela kesimi öncesi davul zurna eşliğinde, protokol üyeleri el ele tutuşarak, halay çekti. Kurdela kesiminin ardından protokol üyeleri şehit Uzman Çavuş Sezer Aydemir için hazırlanan özel köşede incelemelerde bulundu.

Mardin Derik\'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir\'in Şehit Olduğu Okul Onarıldı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Mardin Derik'te Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in Şehit Olduğu Okul Onarıldı - Son Dakika


Advertisement