Mardin İl Müftüsü Coşkun Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Mardin İl Müftüsü Coşkun Açıklaması

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İtikaf'ın modern hayatta gündüzleri iş güç, geceleri televizyon gibi pek çok oyalayıcı nedenden dolayı, tefekküre ve kendisine zaman ayıramayan Müslüman için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

07.07.2015 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, İtikaf'ın modern hayatta gündüzleri iş güç, geceleri televizyon gibi pek çok oyalayıcı nedenden dolayı, tefekküre ve kendisine zaman ayıramayan Müslüman için bulunmaz bir fırsat olduğunu söyledi.

Coşkun, yaptığı açıklamada, İtikaf'ın, alıkoymak, hapsetmek, bir yerde kalmak ve kişinin sıradan davranışlardan uzaklaşarak, ibadet amacıyla belli bir süre mescitte kalması anlamını geldiğini kaydetti.

İtikaf yapmanın Hz. İbrahim'in zamanına kadar giden bir ibadet çeşidi olduğunu belirten Coşkun, İtikaf ibadetine Hz. Muhammed, hanımları ve ashabı da önem verdiğini belirtti.

Ramazan ayını en güzel şekilde değerlendirmeye özen gösteren Allah Resulü'nün, Ramazan'ın son 10 gününe daha da önem verdiğini, ibadet hususunda başka zamanlarda göstermediği gayreti gösterdiğini ifade etti.

Coşkun, "Allah Resulü'nün itikaf için gösterdiği bu hassasiyetin ardında yatan sebep, bin aydan daha hayırlı olduğu bildirilen Kadir Gecesini ihya etme düşüncesiydi" dedi.

Allah'a tam bir teslimiyet içerisinde ibadet ve itaatte bulunmak amacıyla zamanının belirli bir kısmını ayırması ve bu esnada meşru bile olsa her türlü nefsani ve şehevi arzulardan uzak durması kişinin manen olgunlaşması için önemli vesilelerden biri olduğunu aktaran Coşkun, şunları kaydetti:

"Modern hayatta gündüzleri iş güç, geceleri televizyon gibi pek çok oyalayıcı nedenden dolayı, tefekküre, daha doğrusu kendisine zaman ayıramayan Müslüman için bulunmaz bir fırsattır itikaf. Son yıllarda kimi çevrelerce, hayatın yoğun stresine ve sorunlarına karşı, reiki, derin düşünme, yoga gibi bazı uygulamaları yegane çözüm gibi sunulabilmektedir. Oysa huşü içinde kılınan namaz ile itikaf içinde geçirilen vakitler, sadece bir zihin boşalması değil, aynı zamanda imanın kemale erdirilmesi gayreti, nefis muhasebesi, nefis terbiyesi ve tezkiyesidir aslında. Kişinin nereden geldiğini ve nereye gittiğini derinlemesine tefekkür ederek hedeflerine daha emin adımlarla ilerlemesi için tamamen kendine ayırdığı vakitlerdir. Bireyin kendini hatırlamasıdır, Rabbini hatırlamasıdır, hakikat aynasına bakıp kendine gelmesidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mardin İl Müftüsü Coşkun Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement