Marketlere "Askıda Sebze-Meyve" Uygulaması Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Marketlere "Askıda Sebze-Meyve" Uygulaması Çağrısı

Marketlere "Askıda Sebze-Meyve" Uygulaması Çağrısı

Perakendehaberler.com tüm marketleri "askıda sebze meyve" kampanyasına destek vermeye çağırdı.

25.01.2017 15:48  Güncelleme: 15:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uygulama ile sebze-meyve israfının ciddi oranda azalacağı belirtiliyor, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Başkanı Şemsi Bayraktar'ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre gelişmiş ülkelerde tarladan sofraya gelinceye kadara gıda israfı yüzde 40'lara ulaşıyor.

Bayraktar bu oranın Türkiye'de yüzde 25-30 düzeylerinde olabileceğini belirterek "Tarladan sofraya gelinceye kadar israf edilen gıda ile 20-25 milyon insan açlıktan kurtarılır" açıklamasını yapmıştı. Perakende dünyasının nabzını tutan perakendehaberler.com da Ziraat Odaları Birliği'nin israf açıklamalarına kayıtsız kalamadı ve Türkiye'de tüm marketlerle ile vatandaşları bir kampanyayla yoksulluğa ve israfa karşı desteğe davet etti. Yaban Tv'de yayınlanan Tarım Kuşağı programında deneyimli gazeteci ve televizyoncu Meliha Okur'un konuğu olan Perakendehaberler.com'un kurucusu Murat Sertan Sağmanlı, yayında kampanya çağrısı yaptı ve bütün Türkiye'nin desteğini istedi. Okur'un gıda israfı konusunda perakendecilerin ne yapabileceği konusundaki sorusunu cevaplayan Sağmanlı "sadakat kartları" vasıtasıyla "askıda sebze meyve" uygulamasını önerdi. Neredeyse tüm gıda perakendecilerinde uygulamada olan sadakat kartları ve özel bilgi işletim sistemleri vasıtasıyla bunun mümkün olabileceğini ifade eden Sağmanlı, imkanı olan tüketicilerin 1 kg fazla domates, patates, fasulye vb. her türlü gıdayı askıya bırakabileceğini ihtiyaç sahiplerinin de uygulamaya katılan perakende zincirlerinin sadakat kartları vasıtasıyla askıdaki ürünleri alabileceğini belirtti.

Sağmanlı, akşamüstleri perakendecilerin pazarlardaki gibi indirim yaparak da sebze meyvede israfın azalmasına yardımcı olabileceğini de kaydetti.

Ülkemizin içinde bulunduğu bu dönemde birlik beraberlik ve dayanışmanın önemini vurgulayan Sağmanlı, "Gıda israfı doğaya, ekonomiye, yaşama karşı saygısızlık gibidir. Hiçbir şeyin israf olmasına izin vermeyelim ve kendimizle beraber başkalarını da düşünelim. Yoksulluk sınırının yükseldiği şu günlerde bu dayanışma kalpleri de ısıtacak ve paylaşmanın mutluluğunu hazzını da yaşatacaktır" dedi. Sebze meyve israfının Türkiye'ye yıllık maliyetinin 25 milyar TL olduğunu ifade eden Sağmanlı, sadece ekmek israfının önlenmesi halinde bile 1milyon 100 bin kişiye 1 aylık asgari ücret, 84 adet hastane, 191 adet ilkokul 954 adet spor salonu yapılabileceğini de sözlerine ekledi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Marketlere 'Askıda Sebze-Meyve' Uygulaması Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement