Matematik Öğretmenleri Adana'da Buluştu - Son Dakika
Yerel

Matematik Öğretmenleri Adana'da Buluştu

Başarılı 250 matematik öğretmeni, Adana'nın akademik başarısını yükseltme adına düzenlenen konferansta bir araya geldi.

03.03.2014 17:18  Güncelleme: 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün daha önce düzenlediği "Akademik Başarıyı Arttırma Çalıştayı" kapsamında gerçekleştirilen "Fark Yaratan Matematikçiler Konferansı"nda, öğretmen Türkay Tol, matematiğe ilgisizliğinin, ön yargı ve korkuların, öğrencileri basit konuları anlamalarına engel olmasından yola çıkarak hazırladığı, "Oyun ve Matematik" konulu sunum yaptı.

Uygulamalardaki gözlemlere de yer verilen sunumda, matematik derslerinde kavramların, oyun aracılığı ile aktarıldığı, öğrencilerin öz güven kazanmaları, topluluk önünde konuşmaları ve kendilerini ifade etmeleri için tabu, koordinat eksenini anlatabilmeleri için "amiral battı" ve uzay savaşı, IQ puzzle, tangram gibi oyunlarla boyut becerisi, estetik zeka ve geometrik bakış açısı geliştirilmeye çalışıldığı ifade edildi.

Sunumda ayrıca, kesişim, birleşim, fark kavramları için renkli kartonlarla çalışma yapıldığı, okulda matematik odası oluşturulması, "amiral battı" turnuvası, satranç standı gibi etkinlik ve uygulamalarla sınıf içi uygulamaların desteklendiği, bu çalışmaların hem öğrenciler hem de öğretmenler üzerinde olumlu etkisi gözlendiği kaydedildi.

Öte yandan, matematik öğretmenlerinden Tonguç Özdaş, "Matematik eğitiminde teknoloji kullanımı", Dilek Ustaoğlu "EBOB, EKOK istasyonları", Meltem Ceylan Alibeyoğlu da "Halı ve kilimlerle matematiğe çok kültürlü bakış" konulu sunum gerçekleştirdi.

Konferansta konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Selamet, konferans ve etkinliklerin rutin hale geleceğini ve bir sonraki konferansta kentte başarılı çalışmaları olan matematik öğretmenlerinin sunum yapacağını belirtti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Matematik Öğretmenleri Adana'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement