Mayıs Ayında Ne Yenir? - Son Dakika
Kadın

Mayıs Ayında Ne Yenir?

Mayıs Ayında Ne Yenir?

En sevilen bahar aylarından birisi olan Mayıs ayına girmemizle birlikte Mayıs ayında ne yenir sorusu sorulmaya başlandı. Mayıs ayında ne yenir öğrenerek doğal, sağlıklı ve dalından koparılmış taze ürünler ile beslenebilirsiniz. İşte mayıs ayında ne yenir sorusuna verilebilecek cevaplar…

02.05.2018 16:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mayıs ayında ne yenir merak ediyor ve mevsime uygun doğal ve sağlıklı ürünlerle beslenmek istiyorsanız sizler için hazırladığımız yazıyı kendinize rehber olarak alabilirsiniz. Mayıs ayı baharın en canlı ve renkli dönemidir. Yaz aylarına yavaştan başlangıç yaptığımız mayıs ayında ne yenir, bu tarihlerde karşımıza çok çıkan sorular arasında yer almaktadır. Mayıs ayında ne yenir, en çok tüketilen meyve ve sebzeler nelerdir sizler için özel olarak hazırladık, birlikte göz atmaya ne dersiniz?

Mayıs ayında hangi sebzeler tüketilir?

Sağlıklı bir vücuda sahip olmak istiyorsanız yediğiniz sebze ve meyvelere çok dikkat etmelisiniz. Mevsiminde tüketilen besinler ile inorganik, katkı maddeli ürünlerin etkisinden kendinizi kurtarmak mümkün. Peki mayıs ayında, mevsiminde tüketilebilecek sebzeler hangileri? İşte mayıs ayında tüketebileceğiniz sebzeler.

İşte mayıs ayında tüketilmesi gereken sebzeler

-Enginar

-Bezelye

-Barbunya

-Taze bakla

-Arpacık soğan,

-Sarımsak,

-Madımak

-Deniz börülcesi

-Hindiba

-Isırgan otu

-Ebegümeci

-Semiz otu

Mayıs ayında hangi meyveler tüketilir?

Mayıs ayında ne yenir sorusuna verilebilecek yanıtlar arasında çeşitli meyveler de yer alıyor. Meyve açısından oldukça zengin bir ay olan mayıs ayında birbirinden lezzetli meyveleri sağlıklı bir biçimde tüketebilirsiniz. Mayıs ayında tüketebileceğiniz meyveler hemen aşağıda.

İşte mayıs ayında tüketilmesi gereken meyveler

-Çilek

-Erik

- Malta eriği

-Dut

Nasıl tüketilmeli?

Mayıs ayı yaz aylarının yaklaşması ile birlikte kilonuza daha çok dikkat etmeniz gereke bir ay. Bu aylarda ara öğünleri meyve ve sebze ile geçiştirerek hem kilo almayı önleyebilir hem de sağlıklı bir şekilde beslenebilirsiniz. Uygun kullanım şekli olarak ara öğünlerde bir avuç kadar erik ya da çilek tüketebilirsiniz. Bu meyveler sizi uzun süre tok tutacağı için açık çekmenizi de önleyecek bir yöntem olacak.

Mayıs ayında hangi balıklar tüketilir?

Balıkları zamanında tüketmek hem sizin sağlığınız açısından hem de daha bilinçli bir balık avcılığı açısından mantıklı bir seçim olacaktır. Mayıs ayında ne yenir merak edenler için mayıs ayında tüketilmesi gereken balık çeşitlerini hazırladık, işte o maddeler…

İşte mayıs ayında tüketilmesi gereken balık türleri

-Levrek

-Dil balığı

-Tekir balığı

-İskorpit

Kılıç balığı

Kaynak: Pembenar

Son Dakika Kadın Mayıs Ayında Ne Yenir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement