Mclain Ward Pırlantanın Merkezinde İlk Etap Şampiyonu - Son Dakika
Spor

Mclain Ward Pırlantanın Merkezinde İlk Etap Şampiyonu

Amerikalı binici McLain Ward, Longines Global Champions Tour’un pırlantanın merkezi olan Anvers şehrinde düzenlenen ilk ayağını Rotchild isimli atıyla kazandı.

29.04.2014 16:47

38 yaşındaki Amerikalı binici McLain Ward, 2014’te 14 durakta düzenlenecek olan Global Champions Tour’a galibiyetle başlamış oldu. Ward, Artos isimli aygırın oğlu olan 13 yaşındaki Rothchild isimli atıyla bu kış Florida’daki turda koşmuş, 2004 ve 2008 senelerinde Safir isimli atıyla olimpiyatlarda takım altınını almıştı. Baraja kalan beş biniciden biri olan İsveçli Rolf - Göran Bengtsson ve atı Casall Ask ilk sırada start aldı ve Ward’ın arkasına yerleşti. Rakipleri üst düzey biniciler olan 20 yaşındaki Belçikalı Constant van Paesschen 11 yaşındaki atı Toskan de Sainte Hermelle ile podyumun üçüncü basamağında yer alarak kendi seyircisine muhteşem dakikalar yaşattı. Constant bu yarışta Katarlı Bassem Hassan Mohammed ve atı Primeval Dejavu’yü geride bıraktı. Hollandalı binici Gert -Jan Bruggink eski atı olan Primeval Dejavu, Mart ayında CSI 2 * Cagnes - sur – Mer yarışından beri Katarlı binici için koşuyor.

Anvers’te diğer yarışda Nayana ve Vagabond de la Pomme isimli atlarıyla iki yarış kazanan Penelope Leprévost formunu barajdaki tek Fransız binici olarak kanıtladı. Son turun en hızlı binicisi olmasına rağmen devirdiği bir dik engel sonucu daha iyi bir sıralamadan mahrum oldu.

Simon Delestre ve atı Ryan des Hayettes ilk turda bir kaç engele dokunduktan sonra üçlü kombinenin ikinci engelinde hata yaptı. Bu engel daha sonra Edwina Top Alexander ve atı Old Chap Tame dahil olmak üzere birçok biniciye sorun çıkardı. Lorrain bölgesinden gelen Simon Delestre iyi bir zaman elde ederek yedinci sıraya yerleşti. For Pleasure isimli aygırın oğlu olan For Joy HDC isimli, gelecek vaat eden atıyla yarışan Kevin Staut ise okser üzerinde hata yaptı ve 11. oldu. İlk turu hatasız geçen Katarlı binici Ali Yousef al Rumaihi, Palloubet Halong ile ikinci turda parkuru terk etti.

Belçikalı parkur şefi Luc Musette tarafından çizilen parkurda 15 binici ilk turda hatasız kalmayı başarmıştı. Yunanistan temsilcisi Athina Onassis de Miranda/Camille Z ile Kanadalı Eric Lamaze/Powerplay de parkuru hatasız bitirmiş, ancak zaman cezası almışlardı. 2008’de olimpiyat şampiyonu olan Eric Lamaze ikinci turda bir hata yaparak altıncı sıraya yerleşti.

Baraja kalamayan tek Fransız binici olan Patrice Delaveau atı Carinjo HDC bir oxerde hata yaparak 27.likle yetinmek zorunda kaldı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Mclain Ward Pırlantanın Merkezinde İlk Etap Şampiyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement