Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti! - Son Dakika
Spor

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti!

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında Portekiz ekibi Sporting Lizbon'u uzatma devreleri sonunda 4-1 mağlup eden Medipol Başakşehir, Avrupa Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdırdı.

27.02.2020 23:25  Güncelleme: 08:58

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden tek takım olan Medipol Başakşehir, UEFA Avrupa Ligi son 32 turu ikinci maçında Sporting Lizbon'u konuk etti. Turuncu-lacivertli takım, normal süresi 3-1 biten maçta uzatmalar sonucu rakibini 4-1 mağlup ederek Avrupa Ligi'nde adını son 16 takım arasına yazdırdı. Portekiz'de oynanan ilk maç Sporting'in 3-1 üstünlüğüyle sona ermişti.

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti!

BAŞAKŞEHİR AVRUPA'DA TARİH YAZDI

İlk defa 2015-2016 sezonunda Avrupa'da mücadele eden İstanbul temsilcisi, UEFA Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda AZ Alkmaar'a dış sahada 2-0, evinde de 2-1 kaybederek kupaya veda etti. 2016-2017 sezonunda yine Avrupa Ligi 3. Eleme Turu'nda Rijeka ile rakip olan turuncu-lacivertliler, Fatih Terim Stadı'nda 0-0, deplasmanda da 2-2 berabere kalarak tarihinde ilk kez tur atlamıştı. Başakşehir, 2017-2018 sezonu UEFA Şampiyonlar Ligi 3. Eleme Turu'nda Club Brugge ile ilk mücadelede 3-3 berabere kalırken, sahasında ise 2-0 kazanarak, Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı. Turuncu-lacivertliler, ayrıca aynı sezon Avrupa Ligi'nde gruplarda Ludogorets'i deplasmanda 2-1 mağlup ederek, ilk dış saha galibiyetine ulaştı.

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti!

Medipol Başakşehir, bu sezon ise UEFA Avrupa Ligi J Grubu son maçında Almanya'da Mönchengladbach'ı devirerek tarihinde ilk defa grup aşamasını geçerek tur atladı.

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti!

Medipol Başakşehir'in sahasında Sporting Lizbon'u 4-1 mağlup ettiği maçta ilk golü atan Martin Skrtel, bu sezon ligde, kupada ve Avrupa'da forma giydiği toplam 17 maçta 4. golünü kaydetmiş oldu.

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti!

VİSCA GOL SAYISINI 12'YE ÇIKARDI

Medipol Başakşehir'in Sporting Lizbon karşısında umutlarını sürdüren golü, 90+1. dakikada atan Edin Visca, İstanbul ekibine turu getiren golü de 119. dakikada penaltıdan atmayı başardı. Sporting Lizbon ağlarını iki kez sarsan Visca, turuncu-lacivertli forma ile Avrupa kupalarındaki gol sayısını da 12'ye yükseltti. Bosna Hersekli oyuncu, Medipol Başakşehir'in Avrupa kupalarındaki en golcü oyuncusu konumunda bulunuyor.

Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon\'u ezdi geçti!

Son Dakika Spor Medipol Başakşehir, Sporting Lizbon'u ezdi geçti! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (39)

  • Yazar bozar: Helal olsun tebrikler Başakşehir,Türkiyemiz adına gurur duyduk. 80 7 Yanıtla
    Gokhan: Fatih terimin ismi geçen heryerde basari var stadinnisminden bence bu başarı 2 2
  • halit: Gs fb bjk bir Başakşehir olamadınız yazıklar olsun 54 5 Yanıtla
    Adam: Trabzonu da ekle Ünal karaman dalgasına gelmiş Avrupa'ya adam genclerle çıkıyo ülke puanını düşünmüyo iyikide gitti ondan cami hocası bile olmaz 10 5 Yazıyor: Başakşehri tebrik edeceksen eyvallah büyük takımlar kötü biliyoruz,anladık ikide bir niye dile getiriyorsunuz,9 tane kardeşimizi şehit vermişiz hiç sırası değil,asker kardeşlerimizin ruhları şad mekanları cennet olsun 3 0 Mugi: Nasil olamadı be şampiyonlar ligi çeyrek finalleri uefa şampiyonluğu. Bunlar basaksehirin başarıları degil ya.. hangi alemdesin sadece son 16 ya kaldı kupayı alamadı daha oyle büyütüyorsun. Ayrica kadrosu da 3 büyükler kadar kaliteli bırakda yapsın. Belediy3nin vakıfların bütün parasını bu takıma gömdüler uyandirayim.. 2 0
  • Doğrucu David: Öteki takımlarımız Avrupa'da averaj takımı oldu.Bizi en iyi şekilde temsil ettiğiniz için teşekkürler Başakşehir.İnşallah bu sene siz şampiyon olursunuz diyeceğim ama herkes biliyor ki sizi yapmazlar.Her sene olduğu gibi fb şampiyon yapılacak denip sonunda hakem hatalarıyla başka takım şampiyon yapılır. 17 7 Yanıtla
  • Şahin: Bir gs li olarak başakşehirle gurur duydum adeta 13 6 Yanıtla
  • Ilo: Abdullah avcı olsaydı bu maça yedek kadro ile çıkardı vizyon farkı 16 2 Yanıtla
  • Ankaralı: Helal olsun sizeee 16 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement