Mekke'nin Fethinin 1384. Yılı - Son Dakika
Yerel

Mekke'nin Fethinin 1384. Yılı

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından "Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi'yi anma programı düzenlendi.

31.12.2014 20:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ülkü Ocakları Kayseri İl Başkanlığı tarafından  " Mekke'nin Fethi ve Seyyid Ahmet Arvasi'yi anma programı düzenlendi.

İl Kültür Müdürlüğü Tiyatro Salonu'ndaki anma programı saygı duruşu ardından İstiklal Marşı ve Kuran'ı Kerim okunmasıyla başladı.

Programda konuşan Kayseri Ülkü Ocakları İl Başkanı Selim Gümüş, Mekke'nin Fethi'nin 1384. yıl dönümünü ve ölümünün 26. yılında Seyyid Ahmet Arvasi hocayı anmak için böyle bir program organize ettiklerini söyledi.

Ahmet Arvasi'nin İslam ahlakı ile ahlaklanan, davasından dönmeyen önemli bir şahsiyet olduğunu belirten Gümüş, "Seyyid Ahmet Arvasi  İslam ahlakına göre yaşayan, Tük milletini iki cihanda aziz görmek için mücadele vermiş önemli bir dava adamıdır. Hiçbir zaman davasında sapma olmayan her dönemde dik duruş göstermiştir. Fikirleriyle ve duruşuyla  Ülkücü harekete ışık tutmuştur" dedi.

Bugün aynı zamanda yılbaşı kutlamalarının olduğunu, bu davranışın değerlerimize taban tabana zıt olduğu söyleyen Gümüş, "Bugün yılbaşı kutlamaları adı altında alkol ve kumar batağına saplanan insanlar var ama sizler bugün bizim programımıza iştirak ederek Hz. Peygamberin yolunda olduğunuzu gösterdiniz. Türk milletine yakışan davranış da budur" diye konuştu.

Konuşmaların ardından program şiir ve ilahi dinletileri devam etti. - Kayseri

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Mekke'nin Fethinin 1384. Yılı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement