Meksika-Abd Sınırında 3 Dakikalık Kucaklaşma - Son Dakika
Güncel

Meksika-Abd Sınırında 3 Dakikalık Kucaklaşma

Meksika-Abd Sınırında 3 Dakikalık Kucaklaşma

Meksika ve ABD sınırının ayırdığı aileler 3 dakikalığına birbirlerine sarılabildi.

25.06.2017 16:01

Meksika ve ABD sınırının ayırdığı aileler 3 dakikalığına birbirlerine sarılabildi. Bir sivil toplum kuruluşu tarafından organize edilen buluşmalar serisinin dördüncüsünde sevinç ve gözyaşı vardı.

Sivil toplum kuruluşu The Border Network for Human Rights (İnsan Hakları için Sınır Ağı) göçmen olarak ABD'ye gittiği ya da sürgün edildiği için yasal olarak Meksika'daki ailelerini göremeyenler için düzenlenen "Duvarlara Karşı Kucaklaşma' adlı özel buluşmaları dördüncüsünde çoğu 195 aile bir araya geldi. ABD'nin Texas eyaletinin El Paso kentiyle Meksika'nın Ciudad Juarez kentini ayıran Rio Grande deresinde 2 bin 500 kişi sınır devriyelerinin gözetimi altından 3 dakikalığına birbirlerine sarıldı. Çoğu 10 yılı aşkın bir süredir görüşmemiş olan aile üyelerinin buluşmasına sevinç çığlıkları ve gözyaşları hakimdi.

Meksika'dan ABD'ye göç edenler, ülkelerini ziyaret etmeleri durumunda ABD'ye geri dönememekten korkuyor.

"Duvarlara Karşı Kucaklaşma' etkinliklerinin son ikisi, yasadışı göçü ve uyuşturucu ticaretini engellemek bahanesiyle  Meksika-ABD sınırına duvar örmek isteyen ABD devlet başkanı Donald Trump döneminde yapıldı. İlk iki etkinlik, ABD'nin göçmen politikasını yumuşatmak için çaba sarf etse de başarılı olamayan eski başkan Barrack Obama zamanında düzenlenmişti. - Madrid

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Meksika-Abd Sınırında 3 Dakikalık Kucaklaşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement