Adnan Menderes'e Tokat Atan Asker: Teoman Koman - Son Dakika
Güncel

Adnan Menderes'e Tokat Atan Asker: Teoman Koman

Bugün vefat eden emekli Orgeneral Teoman Koman'ın 2 yıl önce, 27 Mayıs döneminde Adnan Menderes'e tokat attığı haberleri ortaya çıkmıştı.

14.12.2013 12:25  Güncelleme: 16:10

28 Şubat davası sanığı eski Jandarma Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman bugün, 77 yaşında hayata veda etti.

28 Şubat Soruşturması'nın 5. dalgası, Batı Çalışma Grubu'nun Üst Kurulu'nda görev yapan kuvvet komutanlarına ve 28 Şubat'taki MGK kararlarında imzası olan paşalara uzanmıştı. Dönemin Jandarma Komutanı olan Koman da 29 Mayıs 2012'de ifadeye çağırılmıştı.

Gözaltı işleminin yapılmadığı ve şüphelilerin direk adliyede savcıya ifade verdiği soruşturma sonunda Koman, 3 emekli orgeneral ve 2 emekli korgeneral ile birlikte tutuklanarak Sincan Cezaevi'ne konulmuştu.

MENDERES'E TOKAT ATAN SUBAY

Daha sonra sağlık durumu nedeniyle serbest bırakılan Koman, 27 Mayıs darbesinin ardından tutukluların bulunduğu Yassıada'da ada komutanı Albay Tarık Güryay'ın yaveriydi. Bu görevi sırasında ismi, tutuklu olarak tutulan Başbakan Adnan Menderes'e "tokat atan asker" olarak geçti.

Ancak Koman, 27 Mayıs darbesinin ardından tutukluların bulunduğu Yassıada'da ada komutanı Albay Tarık Güryay'ın yaveriydi. Bu görevi sırasında ismi, tutuklu olarak tutulan Başbakan Adnan Menderes'e "tokat atan asker" olarak geçti.

HİÇ YORUM YAPMADI

Ancak Koman, hakkındaki "Menderes'e tokat attı" iddiaları hakkında hiç yorum yapmadı. 

GENELKURMAY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Koman'ın Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan taziye açıklamasında "34. Jandarma Genel Komutanı emekli orgeneral Teoman Koman, 14 Aralık Cumartesi saat 11.00 sıralarında, tedavi gördüğü İstanbul Haydarpaşa GATA eğitim hastanesinde vefat etmiştir. Merhuma Allah'tan rahmet, kederli aile bireyleri ile Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz" denildi.

Koman'ın cenazesinin 16 Aralık Pazartesi günü Selimiye Camiinde kılınacak öğle namazını müteakip Ulus Aile mezarlığında toprağa verileceği belirtildi.

Adnan Menderes\'e Tokat Atan Asker: Teoman Koman
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Adnan Menderes'e Tokat Atan Asker: Teoman Koman - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement