Merih Yıldız "Kentin Tanığı" - Son Dakika
Güncel

Merih Yıldız "Kentin Tanığı"

Şehrin senfonisini, tuvallerde vücut bulduran sanatçı Merih Yıldız'ın ilk kişisel sergisi "Kentin Tanığı" 7 Mayıs – 19 Mayıs tarihleri arasında Galeri Espas 'ta Pazar hariç her gün görülebilir.

27.04.2013 15:52

Merih Yıldız, 1979 yılında İzmit'te doğdu. Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümünden mezun olan Yıldız'a eğitim hayatı boyunca, Prof. Mehmet Mahir, Prof. Cahit Aral ve Prof. Şükrü Aysan gibi önemli isimler hocalık yaptı. Çeşitli karma sergilere ve yarışmalara katıldı. Çalışmaları halen İstanbul'da devam etmektedir.

Yaşantısının içinde var olan lirizmi somutlaştıran sanatıyla ismini var etmiş, kentin ruhundan enstantanelerdamıtarak, izleyicinin içsel derinliklerine ulaşabilmeyi başarmış genç bir sanatçı…

Onun tuvallerinde can bulan aşk şiirsel bir aşk. Aşık olduğunu zannettiğin değil, kendini aşkın ortasında zannettiğin bir aşk. Seyirciyi kendine dahiletmeyen fakat kendi hikayesini hatırlatan, kendi iç hesaplaşmalarıyla seyirciye günü sorgulattıran çalışmalarıyla varlığını hissettirir. Yoğun çizgiselliğinin sürekli daha iyiye gitme arzusu, bu günü resimliyor ve İstanbul'u belgeliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Merih Yıldız 'Kentin Tanığı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement