Merlin' Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika
Yerel

Merlin' Projesi Hayata Geçiyor

Merlin\' Projesi Hayata Geçiyor

Mersin-Berlin Dostluk Derneği, Berlin-Mersin Dostluk Derneği ile birlikte ‘MerLin’ adlı bir projeye imza attı.

25.04.2014 15:01

Mersin- Berlin Dostluk Derneği, Berlin-Mersin Dostluk Derneği ile birlikte 'MerLin' adlı bir projeye imza attı. MerLin Projesi kapsamında her iki kentten 6'şar kişilik iki grup, yerel yönetimlere yönelik gönüllü çalışma yapacak. İlk çalışmayı Mersin grubu, pazartesi günü Berlin'e giderek başlatacak.

Mersin-Berlin Dostluk Derneği Başkanı Adil Alaybeyoğlu, MerLin Projesi'nin başlaması dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde düzenlenen toplantıya dernek üyeleri de katıldı. Toplantıda, derneğin kuruluş öyküsü ve amaçları hakkında bilgi veren Dernek Başkanı Alaybeyoğlu, Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Berlin-Mersin Dostluk Derneği ile 2006 yılında kurdukları bağlantının ardından derneğin Mersin ayağını 2007 yılında kurduklarını söyledi. O tarihten bugüne kadar belediye başkanları, öğrenciler, sivil toplum örgütleri, akademisyenler, sendikalar, odalar ve sanatçılar düzeyinde birçok etkinliğe imza attıklarını ve iş birliktelikleri gerçekleştirdiklerini belirten Alaybeyoğlu, "Bu süreçte Toroslar Belediyesi ile Berlin Pankow Belediyesi arasında kurulan ilişkiye katkı sunduk. Yine Mezitli Belediyesi ile Berlin Tempelhof-Schöneberg Belediyesi'nin kardeş şehir protokolünün Berlin'de imzalanmasını iki dernek olarak organize ettik. Gençlere yönelik okul kardeşliği düşüncemizden yola çıkarak İçel Anadolu Lisesi ile Carl-Zeiss Oberschule'nin kardeş okul olmalarını sağladık. Karşılıklı ziyaretler gerçekleştirdik. Berlin'den Alman konukları Mersin'de ağırladık" dedi.

2013 yılının Mart ayında ise iki dernek olarak Grundtvig 50+Hayat Boyu Öğrenme Programı çerçevesinde, gönüllü çalışma projesi olarak 'MerLin'i hazırladıkları bilgisini veren Alaybeyoğlu, projenin ulusal ajanslarda kabul edildiğini kaydetti. MerLin Projesi kapsamında 6'şar kişilik iki grup olarak gönüllü çalışma yapmak üzere karşılıklı ziyaretler gerçekleştireceklerini ifade eden Alaybeyoğlu, "Gönüllü çalışmalarımız Mersin ve Berlin'de 21'er gün sürecek. İlk grup olarak biz 28 Nisan 2014 Pazartesi günü Berlin'e gideceğiz. Berlin'den gelecek grup ise Ekim ayında Mersin'de olacak. Derneğimiz ve Mezitli Belediyesi'nin ortak misafirleri olarak 'Yerel yönetimlerde yurttaşların ve sivil toplum örgütlerinin demokratik sürece katılımı nasıl olmaktadır?' konusunda 3 hafta çalışmaları birlikte yapacağız" diye konuştu.

Projenin temel konusunun, 'vatandaşlar ve sivil toplum örgütlerinin her iki toplumda da yerel siyasete nasıl katılabildiği' ana sorusuna yanıt aramak olduğuna dikkat çeken Alaybeyoğlu, "Yerel politikayla ve Türkiye-Almanya işbirliğini derinleştirmeyle ilgilenen 50 yaş üstü 12 katılımcı, her iki derneğin günlük çalışmalarına katılarak bir fikir edinme şansı bulacak. Üç haftalık gönüllü çalışmayla yerel ortaklarla toplantı yaparak, üyelerin toplantılarına katılarak, belediye ile çalışmalara katılarak, haber bültenleri ve web siteleri gibi yardımcı materyallerden yararlanarak bu derneklerin normal faaliyetlerine entegre olacaklar. Gönüllüler, demokrasinin yerel yapılarını keşfedecekler, örtüşen ve ayrışan konuları ortaya çıkartacaklar" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Merlin' Projesi Hayata Geçiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement