Mersin'de Aşırı Sıcaklar Sürücüleri de Etkiliyor - Son Dakika
Yerel

Mersin'de Aşırı Sıcaklar Sürücüleri de Etkiliyor

Mersin\'de Aşırı Sıcaklar Sürücüleri de Etkiliyor

Mersin’de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sürücüleri olumsuz yönde etkiliyor.

06.08.2015 15:40

Mersin'de son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları sürücüleri olumsuz yönde etkiliyor. Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Genel Başkan Vekili Veysel Sarı, aşırı sıcakların sürücüleri etkilediği kadar araç performansını da etkilediği söyledi.

Sarı, yazılı bir açıklama yaparak, sıcaklıklarla ilgili sürücüleri uyardı. Özellikle Akdeniz bölgesinde hissedilen hava sıcaklığının 55-60 dereceyi bulduğuna dikkat çeken Sarı, "Yükselen aşırı sıcaklar sürücüleri olduğu kadar araç performansını da etkiliyor. Bu nedenle yazın uzun yola çıkacak olan sürücüler bol su içmeli, mümkün olduğunca yağlı ve ağır yiyeceklerden kaçınmalıdır. Ayrıca, yola günün erken saatlerinde çıkılmalı ve her iki saatte bir 15-20 dakika mola vererek bedenlerini ve araçlarını dinlendirmeleri, daha güvenli bir sürüş sağlayacaktır" dedi.

Sürücülerin yola çıkmadan önce araçlarını mutlaka bakımdan geçirmeleri ve aşırı sıcakları nedeniyle kendilerine ve araçlarına yetecek miktarda su bulundurmaları gerektiğini de kaydeden Sarı, "Kazalara araçlar değil, kurallara uymayan sürücüler neden oluyor. Lütfen aceleci olmayalım ve yaşanacak güzel ve mutlu günlerimizi büyük acıların yaşandığı günlere dönüştürmeyelim" ifadelerini kullandı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mersin'de Aşırı Sıcaklar Sürücüleri de Etkiliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement