Messi'ye 3-6 Ay Ceza - Son Dakika
Spor

Messi'ye 3-6 Ay Ceza

Vergi kaçırdığı iddiasıyla hakkında dava açılan Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcusu Lionel Messi, suçlu bulunsa bile hapse girmeyecek.

13.06.2013 19:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'nın dünyaca ünlü futbolcusu Lionel Messi'nin gelir beyanatında usulsüzlük yaptığı yaptığı gerekçesiyle hakkında dava açılmasının ardından Arjantinli oyuncunun geleceği merak konusu oldu.

İspanyol basınında yer alan değerlendirmelere göre, 2007 ile 2009 yılları arasında Maliye Bakanlığı'na bildirdiği gelir vergisi beyanatında usulsüzlük yaptığı ve imaj haklarından elde ettiği gelirlerden vergi kaçırdığı iddia edilen Messi'nin suçlu bulunup hüküm giymesi halinde bile mevcut yasaya göre cezaevine girmeyecek.

İspanya'da bu yıl yürürlüğe giren yeni ceza yasasına göre, Ajantinli yıldız en kötü olasılıkla yaklaşık 10 milyon avro para cezasına çarptırılacak ve 3 ile 6 ay arası hapis cezası alacak. Bu durumda bile Messi'nin önceki sicil kaydının temiz olması nedeniyle cezaevine girmeyecek.

Barcelona Üniversitesi Ekonomi Fakültesi Profesörü Josep Maria Gay de Liebanais, Messi'nin maliye ile anlaşması halinde davaya gidilmesine bile gerek kalmayacağını vurgularken, Arjantinli yıldızın ikametinin İspanya'da olmasının sorun teşkil edebileceğini belirtti.

"RONALDO DA CEZA ALSA BİR ŞEY OLMAZ"

Liebanais, ''Benzer bir sorun Cristiano Ronaldo'da olsa, yabancı futbolcu olarak İspanya'da ikamet ettiği için ona hiçbir şey olmaz. Messi'nin ikameti ise Gava'da (Barcelona), o yüzden tüm vergisini (gelirinin yüzde 56'sını) İspanya'da ödemek zorunda'' şeklinde görüşlerini dile getirdi.

"Forbes" dergisine göre, dünyanın en zengin 10 sporcusu arasında gösterilen Arjantini yıldız futbolcu, bir yıl içinde Barcelona'dan 15, reklam gelirinden ise 16 milyon avro kazanıyor. Dünyaca ünlü markalarla anlaşması olan Messi'nin vergi kaçakçılığından ceza alması durumunda imajının zarar görebileceği belirtiliyor.

Messi\'ye 3-6 Ay Ceza
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Messi'ye 3-6 Ay Ceza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement