Eski Bordo Bereli Mete Yarar'a Silahlı Saldırı! - Son Dakika
Güncel

Eski Bordo Bereli Mete Yarar'a Silahlı Saldırı!

Güvenlik uzmanı Mete Yarar Kadıköy Suadiye'de iki kişinin silahlı saldırısına uğradı. Yarar, saldırıdan yara almadan kurtuldu.

29.08.2016 12:58  Güncelleme: 16:22

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar'a İstanbul Suadiye'de biri silahlı iki kişi tarafından ateş açıldı. Mete Yarar'ın da anında karşılık verdiği olayda kendisine herhangi bir zararın gelmediği belirtildi. Olayı ilk olarak gazeteci İzzet Çapa, Twitter hesabından duyurdu. Bu açıklamanın ardından Mete Yarar, kendi Twitter hesabından da bir açıklamada bulunarak durumunun iyi olduğunu merak edilmemesi gerektiğini yazdı.

"FARKLI BİR SEBEP VAR ANCAK..."

Saldırıya ilişkin Sözcü'ye konuşan Mete Yarar'ın "iki kişiydiler ateş açtılar ben de zaten silahımla karşılık verdim. Bunun üzerine kaçtılar. Polis çalışma başlattı" dedi. Yarar'ın saldırının 'neden gerçekleştirilmiş olabileceğine' ilişkin ise "farklı bir sebep var ancak şimdilik durum net değil" dediği ifade edildi.

POLİSLER OLAY YERİNE İNTİKAL ETTİ

Yarar'a saldırı haberini İzzet Çapa Twitter'daki hesabından duyurdu. Saldırı sonrası polislerin olay yerine intikal ettiğini yazan Çapa, Mete Yarar'ın sağlık durumunun iyi olduğunu dile getirdi.

"SALDIRI ÖLDÜRME AMAÇLI"

Çapa, "Polisler olay yerine intikal etti. Saldırı muhtemelen öldürme amaçlı. Ancak kurşunlardan hiçbiri Mete Yarar'a isabet etmedi. Büyük bir şans eseri ilk iki kurşun patlamadı. Üçüncü kurşun da isabet etmedi. Mete Yarar ateş edenlere ruhsatlı silahıyla karşılık verdi." detaylarını aktardı.

BORÇLULAR ATEŞ AÇMIŞ

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a silahlı saldırı soruşturması sürüyor. Edinilen ilk bilgilere göre, olay bir terör saldırısı değil. Mete Yarar'a, mimar olan oğlunun alacağı için gittiği kafeteryada, borçlular tarafından 6 el ateş edildiği tespit edildi.

Kadıköy, Suadiye'de bir kafetarya'da meydana gelen olay, görgü şahitleri ve polis soruşturmasına göre şöyle gelişti. Güvenlik uzmanı Mete Yarar'ın oğlunun Suadiye'de bulunan mimarlık ofisinde eski ortağından alacağı olduğu tespit edildi. Buna karşılık borçuluların 2 adet 40 bin, 1 adet de 20 bin liralık senet verdikleri öğrenildi.

Olay günü sabah saatlerinde arayan borçlular, parayı vereceklerini ve senetlerin getirilmesini istedi.

Oğlu yerine buluşmaya kendisi giden Mete Yarar, iki kişiyle bir süre görüştü. Bu sırada şüpheliler senetleri görmek istedi. Mete Yarar'ın elinden senetleri alan şüphelilerin, masadan hızla kalkarak kaçmaya kalktıkları, bu sırada birinin silahını çekerek 6 el ateş ettiği tespit edildi. Mete Yarar'ın da kovalamaca sırasında iki el havaya ateş ettiği belirlendi.

Olaydan sonra Mete Yarar'ın Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğünde ifadesi alındı. Kimlikleri tespit edilen kaçan iki şüphelinin yakalanması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor.

ESKİ BORDO BERELİ

Mete Yarar, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndan binbaşı rütbesinde iken 2004 yılında emekliliğine 1.5 yıl kala kendi isteği üzerine ayrıldı.

Yarar, çeşitli televizyonlardaki tartışma programlarında ve Karar Gazetesi'ndeki köşesinde terör örgütleri üzerine açıklamalarda bulunuyor, yazılar yazıyor. Mete Yarar'ın '60 Yıllık İttifakta Son Gün' ve 'Bu Delileri Bir Araya Getirmeyecektiniz' isimli, terör konusunu ele aldığı iki kitabı bulunuyor.

Eski Bordo Bereli Mete Yarar\'a Silahlı Saldırı!

Son Dakika Güncel Eski Bordo Bereli Mete Yarar'a Silahlı Saldırı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement