MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak Açıklaması - Son Dakika
Politika

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak Açıklaması

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasanın 66. maddesindeki "Türk vatandaşlığı" ile uğraşmanın son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi.

11.01.2016 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Parsak, Anayasanın 66. maddesindeki "Türk vatandaşlığı" ile uğraşmanın son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Parsak, atama bekleyen sağlıkçılarla Mecliste düzenlediği basın toplantısında, ataması yapılmayan 300 bin sağlıkçının bulunduğunu ifade ederek, her yıl ancak 10 bin ila 15 bin sağlık çalışanının atamasının yapılabildiğini, 35 binden fazla sağlık çalışanının ise atama bekleyen ve kamu dışı çalışan sağlıkçılar kervanına katıldığını aktardı.

Bu yıl ağustos ayına kadar yardımcı sağlık hizmetleri sınıfında çeşitli ünvanlarda, ilk etapta 60 bin sağlık personelinin atamasının yapılmasına dair kanun teklifi hazırladıklarını belirten Parsak, Türkiye'de bir hemşireye 823 kişi, bir ebeye ise bin 615 kişinin düştüğünü savundu.

Türkiye'de yeterli sayıda sağlık çalışanı bulunmadığını ve bu rakamın dünya ortalamasının çok gerisinde kaldığını iddia eden Parsak, kamu hastanelerine yeterli yatırımların yapılmadığını söyledi.

Atama Bekleyen ve Kamu Dışı Çalışan Sağlıkçılar Derneği Başkanı Aras Ali Altıntaş ise bugün verilen kanun teklifinin, kendileri için son derece hayati önem taşıdığını belirtti.

Konuşmaların ardından formalarını giyen atama bekleyen sağlıkçılar, diplomalarını yırtarak yere attı.

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Parsak, Türk kavramının ve Anayasanın 66. maddesindeki "Türk vatandaşlığı" tanımının ideolojik bir kavram olmadığını vurgulayarak, Anayasanın 66. maddesindeki "Türk vatandaşlığı" ile uğraşmanın son derece yanlış bir yaklaşım olduğunu ifade etti.

Bunun, 24. dönemde kurulan Anayasa Uzlaşma Komisyonunda da uzun tartışmalara sebep olduğunu anımsatan Parsak, sadece MHP'nin, Anayasanın 66. maddesinin aynen muhafazasını önerdiğini, bunda ısrarcı olacaklarını söyledi.

MHP'nin temel hassasiyetinin, anayasanın ilk dört maddesinin muhafazası olduğuna dikkati çeken Parsak, yeni bir anayasa yapılmasını da en çok kendi partilerinin istediğini bildirdi.

"Sizce Anayasa Uzlaşma Komisyonundan bir şey çıkacak mı?" sorusu üzerine Parsak, bu konuda umutlu olduğunu belirtti. Türk halkının, parlamenter sistemden de memnun olduğunu savunan Parsak, "Hükümet sistemi değiştirmek, anayasa değiştirmek gömlek değiştirmeye benzemez" dedi.

RTÜK'ün, bazı televizyonlara verdiği cezalar konusundaki değerlendirmesi sorulan Parsak, baskılardan ve yasaklardan yana bir parti olmadıklarını dile getirdi.

Çalışan Gazeteciler Gününü de kutlayan Parsak, "Ama Çalışan Gazeteciler Günü'nde, çalışmaya çalışan binlerce gazetecinin olduğunu biliyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika MHP Afyonkarahisar Milletvekili Parsak Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement