Michelangelo Buonarroti'nin 500. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Michelangelo Buonarroti'nin 500. Yıl Dönümü Kutlandı

Rönesans dönemi ressamı Michelangelo Buonarroti'nin fresklerinin tamamlanarak açılmasının 500. yıl dönümü kutlandı.

01.11.2012 16:11  Güncelleme: 16:20

Hristiyan aleminin önemli merkezlerinden Vatikan'da, Sistine Şapeli'ndeki Rönesans dönemi ressamı Michelangelo (Mikelanj) Buonarroti'nin fresklerinin tamamlanarak açılmasının 500. yıldönümü kutlandı.

İtalyan ünlü ressam-heykeltraş ve mimarı Michelangelo Buonarroti'nin 1508 yılında başlayıp, 31 Ekim 1512'de tamamladığı ve aralarında "Kıyamet Günü" ve

"Yaratılış" gibi eserlerinin bulunduğu dünyaca ünlü Sistine Şapeli'nin bu fresklerle açılışının 500. yıldönümü, Vatikan Devlet Başkanı ve Katoliklerin Ruhani Lideri Papa 16. Benedikt'in de katıldığı özel bir törenle kutlandı.

Papa 16. Benedikt'in isteğiyle dönemin Papa'sı II. Giulio'nun yaptığı açılış töreninin bir tekrarı şeklinde gerçekleştirilen törende, eserlerin halen güzelliklerini koruduğunu söyleyen Papa Benedikt, "Sistine Şapeli, tanrının insanla ilişkisini, kurtuluşu, özgürlüğü ve ışığın hikayesini anlatır" dedi.

Vatikan'a yakın basın kaynaklarına yansıyan haberlerde, her yıl milyonlarca turist tarafından ziyaret edilen şapelin çok fazla toz, kir ve ısı değişimine maruz kaldığını belirten Vatikan Müzeleri Müdürü Prof. Antonio Paolucci, ziyaretçi sayısının çokluğunun yol açtığı bu zararın bir şekilde önlenmesi gerektiğini ancak bunun ziyaretçi sayısına sınır koyarak yapmayı düşünmediklerini söyledi.

Vatikan Müzeleri'nin bir parçası olan Sistine Şapeli, bu müzelere çektiği turist ile Vatikan'ın önemli gelir kaynaklarından.

Muhabir: Vatikan

Yayıncı: Hüseyin Köşger - VATİKAN

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Michelangelo Buonarroti'nin 500. Yıl Dönümü Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement