Microsoft, Yüz Tanıma Teknolojisini Emniyet Teşkilatlarına Satmayı Reddetti - Son Dakika
Teknoloji

Microsoft, Yüz Tanıma Teknolojisini Emniyet Teşkilatlarına Satmayı Reddetti

Microsoft, Yüz Tanıma Teknolojisini Emniyet Teşkilatlarına Satmayı Reddetti

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden olan Microsoft, yüz tanıma teknolojisini insan hakları ihlali endişeleri sebebiyle emniyet güçlerine satmayı reddetti.

17.04.2019 21:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Reuters'ın haberine göre Microsoft Başkanı Brad Smith, salı günü Stanford Üniversitesi'nde yaptığı konuşmada Microsoft'un yüz tanıma teknolojisini Kaliforniya Emniyet Teşkilatı'na ve ismi açıklanmayan bir başkente vermeyi reddettiğini söyledi. Smith, Microsoft'un bu teknoloji vermeyi reddetmesinin sebebininse insan hakları konusundaki endişeleri olduğunu belirtti.

ACLU tarafından yapılan bir çalışmada kadınları ve azınlık gruplarını tanımlamada beyaz erkeklere göre daha kötü olan Rekognition teknolojisinin sahibi olan Amazon, bu teknolojisini emniyet teşkilatlarıyla paylaşmıştı. Yüz tanıma teknolojisindeki yapay zekânın bu ön yargısından bahseden Smith, bu teknolojinin bu gruplara zarar vermek için kullanılabileceğini söyledi.

Microsoft, Yüz Tanıma Teknolojisini Emniyet Teşkilatlarına Satmayı Reddetti

Microsoft, daha önce bu teknolojiyi ABD'deki hapishanelere satmıştı. Bu konu hakkında da konuşan Smith, bu teknolojinin sınırlı bir kapsamının satıldığını söyledi ve hapishanenin içindeki güvenliği arttırma potansiyelinin olduğunu dile getirdi.

Microsoft, ABD ordusuyla yaptığı sanal gerçeklik HoloLens teknolojisi anlaşması sebebiyle çalışanları tarafından protesto edilmişti. Bu konu hakkında konuşan şirketin CEO'su Satya Nadella, anlaşmayı iptal ettikleri söylentilerini reddetti ve askeriyeyi desteklemenin şirketin görevi olduğunu söyledi.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komisyon Üyesi Michelle Bachelet, diğer teknoloji şirketlerine de bu yolda ilerlemeleri konusunda çağrı yaptı. Bachelet "Lütfen, geliştirdiğiniz teknolojiler insan hakları yaklaşımını da içersin" dedi.

Kaynak: WebTekno

Son Dakika Teknoloji Microsoft, Yüz Tanıma Teknolojisini Emniyet Teşkilatlarına Satmayı Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement