Mıdcab Ameliyatı Kayseri'de İlk Defa Gerçekleştirildi - Son Dakika
Yerel

Mıdcab Ameliyatı Kayseri'de İlk Defa Gerçekleştirildi

Mıdcab Ameliyatı Kayseri\'de İlk Defa Gerçekleştirildi

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kayseri'de ilk defa uygulanan Minimal İnvazif Direkt Kroner Arter Baypas (MIDCAB) ameliyatı, 58 yaşındaki hastanın kalbi çalışırken gerçekleştirildi.Op.Dr.İhsan Tekin ve Op.Dr.Burak Açıkgöz ve ekipte bulunan...

24.10.2013 12:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Kayseri'de ilk defa uygulanan Minimal İnvazif Direkt Kroner Arter Baypas (MIDCAB) ameliyatı, 58 yaşındaki hastanın kalbi çalışırken gerçekleştirildi.

Op. Dr. İhsan Tekin ve Op. Dr. Burak Açıkgöz ve ekipte bulunan Perfüzyonist Musa Şahin, hemşireler Songül Ortadağ, Dilek Çelikten ve İlkay Patoğlu ile gerçekleştirilen ameliyatta 58 yaşındaki hastaya Minimal İnvazif Direkt Kroner Arter Baypas (MIDCAB) operasyonu yapıldı.

Ameliyat hakkında bilgi veren Op. Dr. Ali İhsan Tekin, "Hastamız 58 yaşındaki Nihat Baş, bize göğüs ağrısı şikayeti ile geldi. Biz yaptığımız muayene neticesinde sol ön ana damarın tıkalı olduğunu gördük ve by pass ameliyatı kararı aldık. Bu ameliyat normalde göğüs kafesini açarak yapılan bir ameliyat. Biz Kayseri'de ilk defa meme altından küçük bir kesi ile bu ameliyatı gerçekleştirdik. Başarılı bir ameliyat oldu" diye konuştu.

Op. Dr. Burak Açıkgöz ise, "Hastamıza meme altından 7 - 8 santimlik bir kesi yaptık ve kalbi durdurmadan kalp çalışırken by pass ameliyatını gerçekleştirdik. Bunun Kayseri'de ilk olması önemli bir durum. Hastamız operasyon sonrası 4. gününde normal olarak iman tahtası dediğimiz yerden kesi yaparak ameliyatımızı yaptığımızda hastanın taburculuğu 7 - 10 gün arasında değişiyor. Bu hastamızı bugün içerisinde taburcu edeceğiz. Bu şekilde hastamız 4 günde taburcu yapmış olacağız" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mıdcab Ameliyatı Kayseri'de İlk Defa Gerçekleştirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement