Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi Açıldı - Son Dakika
Güncel

Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi Açıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla yapılan Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi'nin açılışı yapıldı.

07.03.2018 18:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Afşin Belediyesi ve Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA) işbirliğinde, kadınların ev ekonomilerine katkı sağlamak amacıyla yapılan Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi'nin açılışı yapıldı.

Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, tesisin açılışında yaptığı konuşmada, bayanların mikro krediden aldığı kredinin, borcun yüzde yüzünü sadık bir şekilde iade etmesinin örnek gösterilecek bir davranış olduğunu söyledi.

Kadınlara krediyi kullanıp tekrar kuruşu kuruşuna geri ödedikleri için teşekkür eden Budan, "Bu tesisin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra bayanlarımızı daha farklı görevler bekliyor. Bu tesisin yaşaması, işlemesi, çeşitlerin artması lazım. İnşallah kazanacağınız gelirleri de ailenizle çocuklarınıza helalinden yemeyi nasip etsin." dedi.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güvende Afşinli kadınların sürekli gelir elde edebilecekleri, evlerine rahatlıkla ekmek götürebilecekleri bir satış yeri oluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Ülke genelinde faaliyet gösteren Türkiye İsrafı Önleme Vakfı'nın Türkiye'de ilk açtığı yerin Afşin olduğunu dile getiren Güven, bu gururun da Afşin'e ve Kahramanmaraş'a ait olduğunu belirtti.

Mikro Kredi Kahramanmaraş Bölge Müdürü Mustafa Pehlivan da Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi'nin konsept olarak Türkiye'de bir ilk olduğuna dikkat çekti.

Afşin'de 824 bayanın mikro kredi kullanarak ekonomiye katkı sağladığını ifade eden Pehlivan, "Bayanlarımız kendi ürettikleri ürünleri bu satış merkezinde satabilecek ve pazarlama sorunu çözüme kavuşmuş olacak. Bu imkanların bayanlara sağlanması, bayanların daha çok üretmesine, kazanmasına ve Afşin ekonomisinin güçlenmesine vesile olacak. Afşin'de 2009 yılında buyana mikro kredi faaliyetleri devam etmekte ve bin 500 bayan toplamdan 10 milyon 875 bin lira kredi kullandı. Ekonomiye büyük katkı sağlayan bayanlar almış oldukları kredilerin yüzde yüzünü tekrar ödediler." diye konuştu.

Törene, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Cesur, AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, Büyükşehir Belediyesi Mikro Kredi Koordinatörü Ayşe Deniz, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ilçedeki kamu kurumlarının müdürleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mikro Kredi Afşin Satış Merkezi Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement