Millet Bahçesi Olacak Malatya İnönü Stadyumu'nun Yıkımı Başladı - Son Dakika
Güncel

Millet Bahçesi Olacak Malatya İnönü Stadyumu'nun Yıkımı Başladı

muhabirine yaptığı açıklamada, İnönü Stadı'nda Malatya'nın tarihinin olduğunu belirterek, "Ben ilkokuldayken, o zaman 23 Nisan, 19 Mayıs programları ilkokulun 23 Nisan programlarında burada yapmıştık. Yine ortaokul ve lise dönemimdeki 19 Mayıs gençlerin programları burada yapılıyordu.

03.11.2018 17:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

muhabirine yaptığı açıklamada, İnönü Stadı'nda Malatya'nın tarihinin olduğunu belirterek, "Ben ilkokuldayken, o zaman 23 Nisan, 19 Mayıs programları ilkokulun 23 Nisan programlarında burada yapmıştık. Yine ortaokul ve lise dönemimdeki 19 Mayıs gençlerin programları burada yapılıyordu. Bizim gençliğimizde, çocukluğumuzda bu stadyum bir hafızamız ama burası yaklaşık 10 yıl önceki deprem testlerinde 'depreme dayanıklı olmadığı' ortaya çıkmıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız 24 Haziran seçimlerinde burayı Malatya'mıza 'Millet Bahçesi' olarak hediye etti. Bundan dolayı sayın Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyoruz, Malatya halkı adına teşekkür ediyorum. Burası nüfusun yoğun olduğu bir bölge. TOKİ burada AVM veya rezidans türü bir çalışma yapacaktı ama Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla buranın 'Millet Bahçesi'ne dönüşmesi genelde Malatya'mız ama özelde de bu bölge için çok büyük önem arz ediyor. Buradaki yüzme havuzunu yine inşallah 'Millet Bahçesi'nin bütünü içerisinde kalacak. Burası da Malatya'mıza yakışır bir bahçeye dönecek" dedi.

GÖZYAŞLARINA HAKİM OLAMADILAR

Gözyaşlarına hakim olamayan vatandaşlar da, stadın yıkıldığını, anılarının yıkıldığını, bayağı bir geçmişe döndüklerini kaydederek, "Hatıralarım aklıma geldi, burada Malatyaspor'un oynadığı maçlar, acısıyla tatlısıyla bir sürü hatıramız burada oldu. Ayrıca 19 Mayıs döneminde çok bulunduk. Bir an o günler gözümün önüne geldi. Duygusal bir an" dedi. - Malatya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Millet Bahçesi Olacak Malatya İnönü Stadyumu'nun Yıkımı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement