Milletvekili Özçelik'ten Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika
Güncel

Milletvekili Özçelik'ten Ahilik Haftası Mesajı

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

19.09.2018 18:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Ahilik Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Milletvekili Özçelik, mesajında Türklerin Anadolu'daki bin yıldan fazla bir süre içinde varlığını korumasındaki sırrın, ahilik anlayışına saygı göstermesi ve ona içten bağlanmasında gizli olduğunu belirtti.

Milletlerin tarihi birikimleri, kültürel ve sosyal yönden olduğu kadar ekonomik alandaki zenginlikleriyle de önem kazandığını aktaran Özçelilk, "Türk tarihi bu açıdan değerlendirildiğinde karşımıza ahilik çıkmaktadır. Ahilik, hem sosyo-kültürel hayatın düzenlenmesinde, hem de çalışma hayatının korunmasında etkin rol oynamıştır." ifadelerini kullandı.

Özçelik, ahilik geleneğinin gücünü ve etkisini bugüne kadar sürdürdüğünü vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bir toplum, ortak değerlerini korudukça, birlik ve beraberliği devam eder. Türk tarihinde de,sivil toplum örgütlerinin toplum hayatını derinden etkilediği görülür. Bu örgütlerin başında ahilik kurumu gelir. Ahiliği, yüzyıllarca bu topraklarda yaşayan, doğruluğu ve kararlılığı asırlarca kanıtlanmış bir ahlak okulu, sanat ve üretim birliğini sağlayan bir model, toplumsal sorunları tedavi edebilecek bir reçete ve en önemlisi toplum refahı ve sosyal barışın kaynağı olarak kabul etmek durumundayız. Bu duygularla ülkemizin kalkınması ve huzura kavuşması için çaba sarf eden herkesin ve tüm çalışan esnafların Ahilik Haftası'nı candan kutlar, hayırlı kazançlar dilerim."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Milletvekili Özçelik'ten Ahilik Haftası Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement