Milletvekili Sal Yerine Bu Kez Arabayla Geçti - Son Dakika
Yerel

Milletvekili Sal Yerine Bu Kez Arabayla Geçti

Milletvekili Sal Yerine Bu Kez Arabayla Geçti

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın seçim çalışmalarında gündeme gelen Eşen bölgesindeki köprü sorunu çözüldü.

04.06.2013 10:08

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın seçim çalışmalarında gündeme gelen Eşen bölgesindeki köprü sorunu çözüldü.

Seçim çalışmaları kapsamında Milletvekili Ali Boğa Korubükü Köyü'nden hemen karşı tarafta bulunan Demirler Köyü'ne köylülerin bir birlerine gelip gitmek için yaptıkları Eşen Çayı üzerindeki sal ile geçmiş ve köylülere köprü sözü vermişti ve geçtiğimiz ay bu köprünün temeli yoğun bir katılım ile atılmıştı. Bir ay gibi kısa bir süre zarfından tamamlanan köprü için açılış töreni düzenlendi. Daha önce karşıya sal ile geçen Milletvekili Ali Boğa bu defa karşıya araba ile geçti.

Bir ay gibi kısa bir süre içerisinde yapımı tamamlanan köprü için düzenlenen açılış törenine Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın yanı sıra Muğla İl Özel İdaresi genel Sekreteri Veli Çelik, Ak Parti İl Başkan yardımcısı Hüsrev San, İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, İl genel Meclis Üyeleri Osman Nuri Otgöz, Hüseyin Turhan, Eşen Belediye Başkanı Musa Yapıcı, Kumluova Belediye Başkanı Alim karaca, Karadere Belediye Başkanı Yakup Otgöz, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, Kemer Orman İşletme Müdürü Eşref Şen, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna, muhtarlar ve köy halkı katıldılar.

Törende konuşan Eşen Belediye Başkanı Musa Yapıcı,

"Bu köprü bizim büyük bir ihtiyacımızdı. İki köyü bir birine bağlayan bu köprüyü nasıl yaptıracağımızı düşünürken Milletvekilini biz bu sala bindirebilirsek bu köprü yapılır diye düşündük ve seçim çalışmalarında Milletvekilimiz Ali Boğa'yı sala bindirmeyi başardık. Milletvekilimizin sala binmesinin ardından da bugün köprümüze kavuştuk. Köprünün yapımında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Muğla İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Veli Çelik ise, "Köprümüz 50 metre uzunluğunda 7 metre genişliğinde ve 5 metre yüksekliğindedir. Köprünün ayaklarını burada imal ettikten sonra üzerini ise özel imal ederek getirip burada monte ettik. İki köprüyü bir birine bağlayan bu köprüyü yapmamız başka ilçeler içinde örnek oldu. Bunu örnek gören Kaş İlçesi şuanda Kaş ve Meis Adası arasına bir asma köprü yapmayı düşünüyorlar" dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa de, "Eşen Belediye Başkanı az önce yaptığı konuşmasında 'milletvekilini sala bindirdik' dedi. Kimse beni burada zorla sala bindirmedi. Sala kendi iradem ile bindim. Allah'ın dışında başka kimse sala bindiremez. Biz bu köprüyü yapacağız diye söz verdik. Bir ay önce temelini atarken de bir ay sonra yapımı tamamlanacak ve açılışı yapılacak dedik. Bugün de sözümüzü yerine getirerek köprünün açılışını gerçekleştiriyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından ise Eşen Belediyesi tarafından köprünün yapımında emeği geçenlere teşekkür belgesi takdim edildi. Fethiye İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Ahmet Karagöz'ün yaptırdığı duanın ardından köprünün açılışı gerçekleştirilirken Köprünün açılış kurdelesini ise Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ve diğer ilgililer birlikte kesti. Açılışın ardından daha önce sal ile karşıya geçen Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, bu defa karşıya araba ile geçti. Köy halkı getirdiği tosunu açılış nedeniyle kesmek istediler ancak Tosunun kesilmesine izin vermeyen Milletvekili Ali Boğa, tosunu daha sonra kesip, öğrenci yurtlarına pay edilmesini istedi. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Milletvekili Sal Yerine Bu Kez Arabayla Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement