Milli Güreşçimiz İznikli Enes Uslu Avrupa İkincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Milli Güreşçimiz İznikli Enes Uslu Avrupa İkincisi Oldu

İznik Belediye Başkanı Osman Sargın, Avrupa fatihi İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu'yu Gençlik iftarında altınla ödüllendirdi.

28.06.2016 14:09

21-26 Haziran 2016 tarihleri arasında Romanya'nın Bükreş şehrinde yapılan Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu Avrupa ikincisi oldu.

İznik'imizin gururu, Milli Güreşçimiz, Minderin altın çocuğu Enes Uslu'yu Avrupa Gençler Güreş Şampiyonasında aldığı başarıdan dolayı kutlayan İznik Belediye Başkanı Osman Sargın"Gençler bu akşam Avrupa fatihi, milli Güreşçimiz Enes Uslu aramızda. Ülkemizi ve İlçemizi her gittiği müsabakalarda en güzel şekilde temsil eden Enes kardeşimizi tebrik ediyorum. Dünya Şampiyonalarında, gerekse Avrupa ve Ülkemizde yapılan Güreş müsabakalarında Altın çocuk olarak bildiğimiz Enes Uslu kardeşimize başarıların devamını diliyorum. Onun yetişmesinde emeği geçen ailesine, gecesini gündüzüne katarak yetiştiren hocalarını kutluyorum. İlçemiz sporcuları gerek ata sporu güreş olsun, diğer spor dallarında da her geçen gün başarılarla bizleri onurlandırırken, İlçemizin tanıtımına da büyük katkı sağlıyorlar" dedi.

Nefes kesen müsabakalara sahne olan şampiyonada Serbest stil maçlarında 66 kiloda İznikli Milli Güreşçimiz Enes Uslu minderi rakiplerine dar etti. 66 kilo sıkletinde güreşen İznikli milli takım güreşçimiz Enes Uslu çıktığı ilk maçında Yunan rakibi Georgios Martidis'i tuşla yendi. Bir üst turda Estonyalı rakibi Aimar Andruse'yi 12-0'lık skorla geçen Uslu, çeyrek finalde de Csaba Vıda'yı 8-2 yenerek yarı finale yükseldi. Burada da Moldovalı rakibi Maxim Sacultan'ı yenen Uslu, finalde karşılaştığı Rus rakibi David Baev'e yenilerek Avrupa ikincisi oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Milli Güreşçimiz İznikli Enes Uslu Avrupa İkincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement