Miniklerin "İlk Nefes" Heyecanı - Ankara - Son Dakika
Güncel

Miniklerin "İlk Nefes" Heyecanı - Ankara

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulundan genel görüntü Öğrencilerden detaylar Öğretmenin öğrencileri bilgilendirmesi Civcivlerin yumurtadan çıkışı Öğrenciler ile röportaj Öğrencilerin civcivleri sevmesi Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Emin Gökgöz ile röportaj MEV Gökkuşağı İlkokulu Müdürü Semih Özen ile röportaj İSMAİL DURU - Başkentte, bir anaokulunda normal gelişimini sürdüren çocuklarla bir arada eğitim gören engelli öğrenciler, doğa ve hayvan sevgisinin kazandırılmasına dönük proje kapsamında, bir canlının dünyaya gözlerini açışına ve ilk kez nefes alışına bizzat tanık oluyor.

21.03.2016 12:07

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

MEV Gökkuşağı Özel Eğitim Anaokulundan genel görüntü

Öğrencilerden detaylar

Öğretmenin öğrencileri bilgilendirmesi

Civcivlerin yumurtadan çıkışı

Öğrenciler ile röportaj

Öğrencilerin civcivleri sevmesi

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Emin Gökgöz ile röportaj

MEV Gökkuşağı İlkokulu Müdürü Semih Özen ile röportaj İSMAİL DURU - Başkentte, bir anaokulunda normal gelişimini sürdüren çocuklarla bir arada eğitim gören engelli öğrenciler, doğa ve hayvan sevgisinin kazandırılmasına dönük proje kapsamında, bir canlının dünyaya gözlerini açışına ve ilk kez nefes alışına bizzat tanık oluyor.

Milli Eğitim Vakfı (MEV) Gökkuşağı Anaokulu ile Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği işbirliğinde yürütülen "Kanatlı Öğretmenler Projesi" kapsamında, süs tavuğu yumurtalarının, okula getirilen kuluçka makinesinde 21 gün boyunca gelişimi, kaynaştırma sınıflarındaki çocukların gözlemine sunuluyor.

Proje çerçevesinde öğrencilere civcivin oluşumu ve aşamaları konusunda görseller eşliğinde teorik bilgiler de veriliyor.

Sınıflarındaki kuluçka makinesinde 21 günlük gelişim sürecinin ardından yumurtadan civcivlerin çıkışına şahit olan çocuklar, gördükleri karşısında heyecan, şaşkınlık ve sevinci bir arada yaşıyor.

Ankara Süs Tavukları Kümes ve Bahçe Hayvanları Yetiştiricileri Derneği Başkanı Emin Gökgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğa ve hayvan sevgisinin küçük yaşlarda kazanıldığını, bu nedenle çocuklara canlıların dünyaya gelişlerini gözleriyle görmelerinin canlılara duyulan sevgiyi pekiştireceğini düşünerek projeyi hazırladığını belirtti.

Anaokulu yöneticileri ile yaptıkları görüşmeler sonucunda projenin yararlı olacağı kanaatine varıldığını anlatan Gökgöz, bunun doğrultuda kuluçka makinesi ve yumurtaları okula getirdiklerini ve civcivlerin gelişimi için gerekli 21 günlük süreci çocuklarla birlikte takip ettiklerini söyledi.

Gökgöz, öğrencilerin büyük ilgi gösterdiğini ve engelli öğrencilerin velilerin projeden memnuniyetini sık sık dile getirdiğini ifade ederek, "Civcivlerin kabuğundan çıkarak ilk nefeslerini almaları ve sonrasında çocukların yaşadığı muhteşem heyecan, mutluluk çocuklara, öğretmenlere, velilere duygu dolu, harika anlar yaşattı." dedi.

Projeye başka okullardan da talep olduğuna işaret eden Gökgöz, olabildiğince çok çocuğa hayvan sevgisi kazandırmak için çaba göstermeye devam edeceklerini kaydetti.

"Öğretici ve keyifli bir proje ortaya koyduk"

Okul Müdürü Semih Özen de kaynaştırma sınıflarıyla engelli öğrenciler ile normal gelişimini sürdüren öğrencileri tek çatı altında buluşturduklarını, amaçlarının engelli öğrencilerin gelişimini hızlandırmak ve sosyal hayata adaptasyonlarını kolaylaştırmak olduğunu söyledi.

Kanatlı Öğretmenler Projesi ile de hem engelli öğrencilere farklı bir deneyimi yaşatmaya hem de normal gelişimini sürdüren çocukların eğitimine katkıda bulunmaya çalıştıklarını dile getiren Özen, projenin başarılı sonuçlar vermesinden ve ilk meyvelerini almaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Özen, kuluçka makinesinden çıkan civcivler için okul bahçesinde kümes oluşturarak, hayvanların bakımı konusunda çocuklara sorumluluk aşılamaya çalışacaklarını kaydetti.

Miniklerin "İlk Nefes" Heyecanı - Ankara
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Miniklerin 'İlk Nefes' Heyecanı - Ankara - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement