Miraç Kandili - Son Dakika
Güncel

Miraç Kandili

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Kapusuz: "Allah'a yükselmenin yolu, hırs ve intikamdan, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmektir.

25.05.2014 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Allah'a yükselmenin, hırs ve intikamdan, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmek olduğunu, Türkiye'de ise son günlerde kin ve nefret tohumları ekmek isteyen güçlerin bulunduğunu belirterek, "Alevi kardeşlerimizi sokağa dökmek isteyen güçlerin amacı Okmeydanı'ndaki hadiseler gibi üzücü olayları tüm Türkiye'ye yaymak ve yükselen Türkiye'nin önünü kesmektir. Bu oyuna gelmemeliyiz. Hepimizin aynı gemide aynı istikamete doğru gittiğini unutmamalıyız" değerlendirmesinde bulundu.

Kapusuz, Twitter'dan yaptığı açıklamada, bu gecenin tüm Müslüman alemi için çok mübarek olduğunu, Miraç gecesinin Hazreti Muhammed'in bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakk'ın yüksek huzuruna kabulü anlamına geldiğini anımsattı.

Miracın, "Allah'ın sonsuz gücüne ve kudretine yapılan şahitlik" olarak tanımladığını kaydeden Kapusuz, "Miraç, bir arınma ve Allah'a yükseliştir. Allah'a yükselmenin yolu, hırs ve intikam duygularından, öfke ve gazaptan, kibir ve gururdan vazgeçerek Allah'ın yoluna girmektir. İşte bu Miraç değerlerinin tersine, son günlerde ülkemizde kin ve nefret tohumları ekmek isteyen güçlerin olduğu görülmektedir" ifadesini kullandı.

Türkiye'yi karıştırmak isteyen karanlık güçlerin, 80 öncesi sağ-sol, 80 sonrası Türk-Kürt ayrımı üzerinden şiddeti körüklediğine, bugün de Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışıldığına işaret eden Kapusuz, gençlerin sokağa sürüldüğünü, onların kanı üzerinden siyaset yapıldığını ve Türkiye'nin istikrar, huzur ve barış ortamının bozulmak istendiğini vurguladı.

Türkü, Kürdü, Çerkezi, Lazı, Alevisi ve Sünnisiyle Türkiye'nin herkesin ülkesi olduğuna dikkati çeken Kapusuz, şu değerlendirmeleri paylaştı:

"Kavganın, çekişmenin ve husumetin değil, sevginin, barışın ve hoşgörünün hakim olması gereken manevi iklimi yüksek bir coğrafyada yaşıyoruz. Paylaşamayacağımız hiçbir şey yok. 1980 öncesinde, bir silahı solcunun eline, diğer silahı sağcının eline verdiler, kardeşi kardeşe vurdurdular ondan sonra da ülkede anarşi var diyerek emirlerindeki darbecilere darbe yaptırıp gençleri dar ağaçlarına gönderdiler. Ne oldu? Olan yine gençlerimize ve evlatlarımıza oldu, Türkiye'ye ve onun geleceğine oldu."

-"Sağduyulu Alevilerin bu hadiselere iştirak etmeyeceğine inanıyorum"

Bugün de Aleviler üzerinden sokakların karıştırılmak istendiğini kaydeden Kapusuz, şu ifadeleri kullandı:

"Sağduyulu Alevi kardeşlerimizin bu hadiselere iştirak etmeyeceğine inanıyorum. Zira Alevi kardeşlerimiz biliyor ki geçmişte Alevilere yönelik yapılan ayrımcı politikaları AK Parti reddetmiştir. İlk defa AK Parti döneminde Alevi kardeşlerimizin sorunları en üst düzeyde ve en katılımcı şekilde tartışılmış ve istişare edilmiştir. Ateist Alevilik, Ali'siz Alevilik gibi nifakları sokmak isteyen devletlere yani dış güçlere hep birlikte diyelim ki 'Hele siz çekilin bir aradan! Bizim Anadolu'daki Alevi kardeşlerimizle çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yok'.

Alevi kardeşlerimizi sokağa dökmek isteyen bu güçlerin amacı Okmeydanı'ndaki hadiseler gibi üzücü olayları tüm Türkiye'ye yaymak ve yükselen Türkiye'nin önünü kesmektir. Bu oyuna gelmemeliyiz. Hepimizin aynı gemide aynı istikamete doğru gittiğini unutmamalıyız."

Okmeydanı'nda hayatını kaybeden Uğur Kurt ve Ayhan Yılmaz'a Allah'tan rahmet, ailelerine sabır dileyen Kapusuz, "Bir daha böyle üzücü olayların yaşanmaması ve gençlerimizin ölmemesi için bu kandil gecesi dualarımızı eksik etmeyelim" değerlendirmesini yaptı.

Kapusuz, Mavi Marmara saldırısında yaralanan ve Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Süleyman Uğur Söylemez'e de rahmet diledi. - Ankara

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement