Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Mısır\'da Darbe Karşıtı Gösteriler

Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, "25 Ocak devrimini geri kazanmak" için çalışmalara başladıklarını açıkladı.

08.05.2014 17:21

Mısır'da Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak, "25 Ocak devrimini geri kazanmak" amacıyla çalışmalara başladıklarını duyurdu.

İttifaktan yapılan yazılı açıklamada, "devrimciler", yarından itibaren (Cuma) Mısır bayrakları, darbeyle görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin fotoğrafları ve Rabia işaretleriyle kalabalık gruplar halinde meydanlara inmeye çağrıldı. Açıklamada, 25 Ocak 2011 devrimiyle başlatılan demokratik işleyişin geri kazanılacağı vurgulanarak, darbe karşıtlarına hitaben "Devam eden devrimci hareketleriniz, darbecileri çıldırtıyor. Boykotlarınız da onların akıllarını daha fazla kaybetmesine yol açacak" ifadeleri kullanıldı.Öte yandan dün Belçika'nın başkenti Brüksel'de basın toplantısı düzenleyen Mısırlı bazı muhalifler, taleplerini ortaya koyan bildiri yayınlamıştı. Bildiride şu maddelere yer verilmişti:

"Uzlaşı kapsamında geniş katılımlı yönetim oluşturulmalı, ordu kışlasına geri dönmeli, uzlaşı için strateji geliştirilmeli, sosyal adalet sağlanmalı, hukukun üstünlüğü esas alınmalı, gençlere yönetimde imkan tanınmalı, onurlu kişilerin görev aldığı derin devlet kurumları oluşturulmalı, yolsuzlukla mücadele edilmeli, Mısır'ın bölgesel ve uluslararası rolü aktif hale getirilmelidir."

Bildiride imzası bulunanlar arasında Mursi döneminin Hukuk İşleri Bakanı Muhammed Mahsub ve devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e muhalifliğiyle tanınan liberal eğilimli Yarın Partisi Genel Başkanı Eymen Nur gibi isimlerin yanı sıra Vasat Partisi Dış İlişkilerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hatim Azzam, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) üst düzey yöneticilerinden ve Mursi dönemi Yatırım Bakanı Yahya Hamid, Müslüman Kardeşler Teşkilatı yurt dışı sorumlularından Mustafa İbrahim, akademisyen Servet Nafi, gazeteci yazar Vail Kandil ve aktivist Maha Azzam gibi isimler yer alıyor. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Darbe Karşıtı Gösteriler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement