Mısır'da Nur Partisi'nden "30 Haziran" Uyarısı - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Nur Partisi'nden "30 Haziran" Uyarısı

Nur Partisi Başkan Yardımcısı Bekkar: "Görüş ayrılıklarımız olsa da Mursi'nin devrilmesine izin vermeyeceğiz" "En kötü senaryo çatışmaların uzaması ve ideolojik bir boyut kazanarak ülke geneline yayılması"

27.06.2013 14:17

Mısır'da Selefi eğilimli Nur Partisi Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Nadir Bekkar, muhalefetin 30 Haziran'da yapacağı Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi karşıtı gösterilere atıfta bulunarak, "Görüş ayrılıklarımız olsa da Mursi'nin devrilmesine izin vermeyeceğiz" dedi.

Bekkar AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da son siyasi gelişmeler ve muhalefetin yapmayı planladığı Mursi karşıtı gösterilere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Mısır'daki siyasi gerilimin bazı siyasi gruplar arasındaki intikam duygularından kaynaklandığını, iktidar ve muhalefet arasındaki inatlaşmanın da gerilimi arttırdığını belirten Bekkar, siyasi aktörlerin, mevcut krizden çıkışa imkan tanıyacak bir gelecek vizyonuna sahip olmadığını iddia etti.

Cumhurbaşkan Mursi ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nı (İhvan) aceleci davranmak, toplumda kutuplaşmalara yol açmak ve muhalifleri "ötekileştirmekle" eleştiren Bekkar, bununla beraber partisinin, 2011 Ocak devriminin ardından özgür seçimle iktidara gelen Cumhurbaşkanının devrilmesine izin vermeyeceğini vurguladı.

- Yemen'in doğusundaki petrol bölgesi Marib ilinde 2 asker, Nehm kabilesi tarafından kaçırıldı.

Muhalefetin 30 Haziran'da yapacağı gösterilerden kimsenin kazançlı çıkmayacağını savunan Bekkar, eylemlerin, toplumsal barış ve ülke çıkarlarına zarar vermekten başka bir sonucu olmayacağını söyledi.

Nur Partisi'nin beklediği senaryoların ne olduğu sorusuna ise Bekkar, "Gösterilerin bir müddet devam edip sonrasında biteceği senaryosu var. Diğer bir senaryo ise iki taraf arasında çatışmalar çıkması. Belki de siyasi taraflar diyalog çağrısına cevap verebilir. Yemen'in doğusundaki petrol bölgesi Marib ilinde 2 asker, Nehm kabilesi tarafından kaçırıldı.. İşte biz bunu önlemeye çalışıyoruz"  cevabını verdi.

-Nur Partisi'nin "kırmızı çizgileri"

Nur Partisi'nin 30 Haziran gösterilerinde tarafsız kalma kararıyla ilgili olarak Bekkar, bunu sokaklardaki dengeyi sağlamak adına yaptıklarını ifade ederek, "Eğer bu zaman diliminde herhangi bir tarafa meyledersek bunun sonucunun çok kötü olacağını biliyoruz" dedi.

Bekkar, "Nur Partisini sokağa taşıyacak şey nedir?" sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

"En korktuğumuz şey Cumhurbaşkanına zarar verecek bir durumun meydana gelmesi. Bu noktada, İslam dininin 5 temel ilkesi olan, can, mal, din, ırz ve namusun korunması önceliğinde harekete geçeceğiz ve vatanın çökmesine rıza göstermeyerek aktif bir rol üstleneceğiz."

"En kötü senaryonun yaşanması halinde ordunun bir kez daha siyasi sürece müdahil olmasını onaylacak mısınız?" sorusu üzerine Bekkar, şunları söyledi:

"Vatandaşların korunması ve kaosa karşı çıkılması gerektiğini vurgulayan Genelkurmay Başkanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklaması ve ordunun yaptıkları, Mısır halkınca kabul gördü. Diğer modern devletler gibi Mısır halkı da devrimden bu yana ülkenin siviller aracılığıyla yönetilmesini istiyor."

Bekkar, bazı muhalif kesimlerin, Cumhurbaşkanlığı için erken seçim çağrısı yapmasının da soruna bir çözüm sağlamayacağını sözlerine ekledi. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Nur Partisi'nden '30 Haziran' Uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement