Mısır'da Silahlı Kuvvetlere Ortak Şirket Kurma Yetkisi - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Silahlı Kuvvetlere Ortak Şirket Kurma Yetkisi

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, silahlı kuvvetlere "ulusal ya da yabancı sermaye" ile müstakil yahut ortak şirket kurma yetkisi tanıyan kararname yayınladığı bildirildi.

04.12.2015 03:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, silahlı kuvvetlere "ulusal ya da yabancı sermaye" ile müstakil yahut ortak şirket kurma yetkisi tanıyan kararname yayınladığı bildirildi.

Cumhurbaşkanı Sisi tarafından imzalanan ve Resmi Gazete'de yayımlanan 2015/446 sayılı kararname, silahlı kuvvetler tarafından boşaltılan arazi ve emlakın kullanım kuralları ile buraların gelirlerinin alternatif askeri bölge inşasına tahsisini düzenliyor.

Kararnamede, şu ifadelere yer verildi:

"Silahlı kuvvetler, boşaltılan bölgelere alternatif kent ve askeri bölge inşasını üstlenir ve silahlı kuvvetlerin gelirlerini artıracak etkinlik ve hizmetleri yürütür. Silahlı kuvvetler bu konuda ulusal ya da yabancı sermaye ile müstakil yahut ortak şirket kurabilir."

Kararnamede, boşaltılan emlak ve arazilerle ilgili ise cumhurbaşkanının onayıyla bakanlıklara, hükümete, yerel yönetim birimlerine ve kamu kurumlarına tahsis edilen emlak ve arazilerin dışındakilerin kullanımının, ihalelerle ilgili yasaya göre düzenleneceği belirtildi.

Geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur dönemindeki hükümet, orduya ait şirketleri, altyapıyla ilgili bazı büyük projelerin inşasıyla görevlendirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Silahlı Kuvvetlere Ortak Şirket Kurma Yetkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement