Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni - Son Dakika
Güncel

Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni

Mısır\'da Sisi\'nin Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni

Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Abdulaziz: "Mısır'ın emniyet ve istikrarı için desteğimiz sürecek" Abu Dabi Veliahtı Al Nahyan: "Birleşik Arap Emirlikleri'nin, Mısır'a olan desteği sabit ve sarsılmaz bir prensiptir.

08.06.2014 23:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mısır'da Cumhurbaşkanı seçilen Abdulfettah es-Sisi'nin yemin törenine katılan körfez ülkelerinin liderleri, bu ülkeye desteklerinin süreceğini belirtti.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre, Veliaht Prens Selman bin Abdulaziz, tören sonrasında Sisi'yle Cumhurbaşkanlığı Sarayında bir araya geldi.

İki ülke arasındaki ilişkilerin masaya yatırıldığı belirtilen görüşmede, Prens Selman, "Mısır'ın emniyet ve istikrarı için ülkesinin destek vermeye devam edeceğini" söyledi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) resmi haber ajansı WAM'nın haberinde de Abu Dabi Veliahtı Şeyh Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ın tören sonrasında görüştüğü Sisi'ye, "BAE'nin, Mısır'a olan desteği sabit ve sarsılmaz bir prensiptir. Ülkem, Mısır'ın vefalı ve güçlü bir destekçisidir" dediği aktarıldı.

Kuveyt resmi haber ajansı KUNA'nın haberinde ise Kuveyt Emiri Şeyh Sabah el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın, Sisi'yle görüşmesinde iki ülke arasındaki ilişkilerin ve bölgesel konuların ele alındığı belirtildi.

Mısır'da darbe sonrası yapılan ve katılımın düşük olduğu seçimlerde Cumhurbaşkanlığına gelen Abdulfettah es-Sisi, bu sabah Anayasa Mahkemesi'nde düzenlenen yemin töreniyle görevi geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'dan devralmıştı. - Mısır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'da Sisi'nin Cumhurbaşkanlığı Yemin Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement