Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika
Güncel

Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mısır\'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Mısır'da 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak kritik cumhurbaşkanlığı seçimi, iki önemli din adamı arasında şiddetli tartışmaya yol açtı.

16.06.2012 01:28

Mısır'da 16-17 Haziran tarihlerinde yapılacak kritik cumhurbaşkanlığı seçimi, iki önemli din adamı arasında şiddetli tartışmaya yol açtı.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde tarafsız ve her adaya eşit mesafede olduğunu ilan ederek tartışmalara yol açan Mısır Müftüsü Ali Cuma, "seçimde tarafsız kalmak haramdır" diyen Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf el-Karadavi'ye sert eleştiriler yöneltti.

Karadavi, Katar'da verdiği Cuma namazı hutbesinde, Ezher yöneticileri ile Mısır Müftüsü'nü devrim düşmanlarına destek vermek, "hak" yerine "batılın" yanında yer almakla suçlamıştı. Karadavi, Mısır'daki seçimin önemine atıfla,

"Gelinen aşamada tarafsız kalmak dinen haramdır ve oy kullanmayan kimse de, şahitlikten kaçan kişi gibidir" ifadelerini kullanmıştı.

Karadavi'nin suçlamaları üzerine bir açıklama yapan Müftü Cuma, seçimde tarafsız kalmasının gerekçelerini açıklayarak, dinin siyasetle ilgisinin olamayacağını vurguladı. Siyasi kurumların zaman ve mekanla değişeceğini belirten Cuma, dini siyasi bir partiyle ilişkilendirmenin dine karşı yapılmış bir kötülük ve ihanet olacağını belirtti.

Tarafsız kalmasının, dini kimliği nedeniyle seçmenlerin kararını etkilemekten kaçınma amacını taşıdığını belirten Cuma, Karadavi'nin şahsi çıkarları nedeniyle Müslüman Kardeşler'e destek verdiğini ileri sürdü. Müftü Cuma, Karadavi'nin sadece bir partiye hizmet eden fetvalar vermekten de uzak durması çağrısında da bulundu.

Muhabir: Kahire/ Mekki Arvas

Yayıncı: Hüseyin Altınalan - Erdem Gültekin - KAHİRE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Mısır'daki Cumhurbaşkanlığı Seçimi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement