Moritanya ve Cezayir arasındaki işbirliği güçlendirildi - Son Dakika
Güncel

Moritanya ve Cezayir arasındaki işbirliği güçlendirildi

Moritanya ve Cezayir arasındaki işbirliği güçlendirildi

Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild Şeyh el-Gazvani ile Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini ele aldı. Attaf, Moritanya'yı ziyaret ederek Cumhurbaşkanı ve Başbakan ile görüştü ve iki ülke arasındaki işbirliği konusunda isteklerini dile getirdi.

25.04.2023 18:20  Güncelleme: 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild Şeyh el-Gazvani ile Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf, iki ülke arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesini ele aldı.

Cezayir ve Moritanya Dışişleri Bakanlıklarından ayrı ayrı yapılan yazılı açıklamalara göre, Cezayir Dışişleri Bakanı Ahmed Attaf, resmi temaslarda bulunmak üzere Moritanya'yı ziyaret etti.

İki günlük ziyaret kapsamında Attaf, başkent Novakşot'ta Moritanya Cumhurbaşkanı Muhammed Vild Şeyh el-Gazvani ve Başbakan Muhammed Vild Bilal ile görüştü.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun'un mektubunu Moritanya Cumhurbaşkanı Gazvani'ye teslim eden Dışişleri Bakanı Attaf, Tebbun'un, iki ülke arasındaki mevcut işbirliğini en yüksek seviyeye çıkarma konusundaki isteğinden söz etti.

Görüşmede, Tebbun ile Gazvani'nin çeşitli alanlarda istişare ve koordinasyon geleneklerine bağlı oldukları vurgulandı.

Attaf, Başbakan Vild Bilal ile görüşmesinde de ekonomik ilişkiler ve işbirliğinin artırılmasını ele aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Moritanya ve Cezayir arasındaki işbirliği güçlendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement