Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası - Son Dakika
Spor

Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bodrum'da başladı.

02.04.2016 16:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Enduro Şampiyonası'nın 1. ayak yarışları Bodrum'da başladı.

Belediye Meydanı'nda düzenlenen yarışların startını, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Asbaşkanı Hamit Dizman ve TMF'nin yönetim kurulu üyeleri verdi.

Startın ardından Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda gerçekleştirilen sıralama turlarında, sporcular kıyasıya mücadele etti. Sıralama turlarında bazı sporcular kayalık etaplardan geçtikleri sırada dengesini kaybederek düştü. Alanda bulunan görevlilerin yardım ettiği düşen sporcular, tekrar yarışa döndü. TMF Yönetim Kurulu Üyesi Faysal Şefkatlioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Bodrum'da sezonun ilk yarışlarının yapıldığını söyledi.

Şampiyonaya 226 sporcunun kayıt yaptırdığını bildiren Şefkatlioğlu, "Geçtiğimiz yıla oranla büyük bir artış var. Bu da bizim için çok sevindirici." dedi. Sezonun açılış yarışının 25 kilometrelik yorucu, uzun ve heyecanlı bir parkurdan oluştuğunu belirten Dizman, "Şehir merkezine 4 kilometre uzaklıktaki Kızılağaç Bodrum Arena Motosiklet Parkuru'nda hazırlanan test etapları, yarışçıları bir hayli zorlayacak. Yer yer sert toprak zemine sahip olan parkur, Bodrum'un eşsiz manzarasına hakim bir alanda bulunuyor. Bodrum Arena Motosiklet Parkuru, fiziki ve mekanik dayanıklılığın ön plana çıkartılarak, doğal engellerle dolu bağlantı yollarından ve farklı zorluk dereceleri olan extreme ve enduro test etapları ile oluşturuldu." diye konuştu.

Bodrum Belediye Başkanı Kocadon ise motosiklet tutkunlarının yarışa yoğun ilgi gösterdiğini belirtti. Yarışların karnaval havasında geçtiğini ifade eden Kocadon, "Bu karnaval havasını oluşturan sporculara teşekkür ediyorum. Önümüzdeki günlerde de ATV şampiyonası ilçemizde yapılacak. Bodrum'da spor turizmine imza atmaya başladık." ifadelerini kullandı.

Şampiyonanın 1. ayak mücadelesi yarın sona erecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Motosiklet: Türkiye Enduro Şampiyonası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement