Mudanya'da Dramatik Yazarlık Çalıştayı - Son Dakika
Yerel

Mudanya'da Dramatik Yazarlık Çalıştayı

Mudanya\'da Dramatik Yazarlık Çalıştayı

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin bu yıl ilkini düzenlediği Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı’nda oyun yazarlarıyla akademisyenler bir araya geldi.

15.05.2014 18:53

Uludağ Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin bu yıl ilkini düzenlediği Ulusal Dramatik Yazarlık Çalıştayı'nda oyun yazarlarıyla akademisyenler bir araya geldi.

Mudanya Otantik Gemi Otel'de yapılan çalıştayın açılışında konuşan Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler, devlet üniversiteleri arasında dramatik yazarlık ana sanat dalı başkanlarını bir çatı altında toplamak ve dramatik yazarlık eğitimi hakkında bilgi alışverişinde bulunmak için ilkini gerçekleştirdikleri bu çalıştayın önemine dikkati çekti.

UÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dramatik Yazarlık Anasanat Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Öztahtalı'nın yönettiği çalıştayda tanınmış akademisyen ile oyun yazarları bir araya geldi. 9 Eylül Üniversitesi'nden Prof. Dr. Semih Çelenk'in başkanlığındaki ilk oturumda, İstanbul Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Oğuz Arıcı ile Kocaeli Üniversitesi'nden Prof. Dr. Sema Göktaş, dramatik yazarlık eğitimindeki ders programlarının yanı sıra dünyada ve ülkedeki dramatik yazarlık eğitimlerini anlattı.

Tiyatro sanatının temel yapı taşlarından biri olan dramatik yazarlık eğitiminin önemine işaret edilirken, çalıştayın yaşanılan sıkıntıların da giderilmesi açısından önemli olacağı ifade edildi.İki oturum halinde gün boyu süren çalıştayda dramatik yazarlığın dünü bugünü, çağdaş problemler, oyun yazma süreci, oyun uyarlama gibi konular işlendi. Çalıştayda akademisyenler yazılı ve sözlü tebliğler sundu.

Çalıştayın açılışına Bursa Vali Yardımcısı Samet Ercoşkun, Mudanya Kaymakamı Orhan Çiftçi, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay ile Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Şinasi İşler ve öğrenciler katıldı. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Mudanya'da Dramatik Yazarlık Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement