Muğla Marmaris Polisinden Temelden Trafik Eğitimi Etkinliği - Son Dakika
Güncel

Muğla Marmaris Polisinden Temelden Trafik Eğitimi Etkinliği

Marmaris polisinden temelden trafik eğitimi etkinliğiMUĞLA'nın Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 'temelden trafik eğitimi' adı altında etkinlik düzenledi.

11.05.2017 18:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Marmaris polisinden temelden trafik eğitimi etkinliği

MUĞLA'nın Marmaris İlçe Emniyet Müdürlüğü, 'Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine 'temelden trafik eğitimi' adı altında etkinlik düzenledi.

Mayıs ayının ilk haftasında kutlanan 'Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası' kapsamında, Marmaris Emniyet Müdürlüğü, 'temelden trafik eğitimi' adı altında ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine bilgilendirme etkinliği düzenledi. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Binbaşı Mustafa Çetinkaya, Marmaris Milli Eğitim Müdürü Züleyha Aldoğan, Marmaris İlçe Sağlık Müdürü Mehmet Türeyenler, öğretmen, veliler ve anasınıfı ile ilköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Marmaris Belediyesi 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda kurulan parkurda, ana sınıfı öğrencileri trafik polisi eşliğinde akülü araçlarla gezdi. Çocukların yüzleri boyandı, palyaçolar gösteriler düzenledi. Yere bir motosiklet ile yaralı bir manken konularak kasksız ve dikkatsiz sürücünün kaza yapmış durumu canlandırıldı. Çocuklara, karayolunda uyulması gereken kuralların bulunduğu el ilanları ile birlikte balon ve çikolata dağıtıldı. Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel ve ilçe protokolü, büyüklere motosiklet kaskı ve küçüklere bisiklet kaskı dağıttı. Kaymakam Yüksel, veli ve çocuklara, kasksız araç üzerine çıkmamaları konusunda uyarıda bulundu.

Trafik kurallarına uymanın insan hayatı için çok önemli olduğunu belirten İlçe Kaymakamı Celalettin Yüksel, "Marmaris'te araçlardan çok motosiklet bulunmakta. En çok motosiklet kazası yaşanıyor. Bu kazaları yapanların çoğunluğu kasksız sürücülerdir. Temelden trafik eğitim adı altında polisimiz minik yürekleri bilgilendirmek için etkinlik düzenledi. Geleceğimizin teminatı çocuklarımıza şimdiden trafik kurallarını öğretmeliyiz" dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya ise, "Temelden trafik kuralları eğitiminin verilmesi için bir dizi etkinlik düzenledik. Tüm okullara trafik polislerimiz ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine eğitim verecek. Trafik kurallarının uyulmasının bir yaşam için çok önemli olduğunu anlatacağız" dedi.

Etkinlik kapsamında ilçe protokolü ve veliler trafik polislerin kullandığı motosikletlere kask takıp binerek çocuklara örnek oldu. Etkinlik sonunda çocuklar trafik polislerin araçlarına bindi ve ilçe protokolü ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Muğla Marmaris Polisinden Temelden Trafik Eğitimi Etkinliği
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla Marmaris Polisinden Temelden Trafik Eğitimi Etkinliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement