Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi - Son Dakika
Yerel

Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi

9. Yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar olan dönemde parşömen, kağıt ve bez üzerine yazılan 99 Kur’an ı Kerim'in bulunduğu sergi Gaziantep'te açılacak.

06.02.2014 14:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep'te Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi açılacak.

Gaziantep Üniversitesinden (GAÜN) yapılan yazılı açıklamaya göre, Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde 99 el yazması Kuran-ı Kerim'den oluşan Mukaddes Miras Mushaf-ı Şerif Sergisi 8 Şubat'ta Gaziantep'te açılacak.

Sanat danışmanlığını Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Ali Rıza Özcan'ın yaptığı sergide, 9. yüzyıldan, 19. yüzyıla kadar olan dönemde Kuzey Afrika'dan Çin'e, Hindistan'dan Moğolistan'a bütün İslam coğrafyasında parşömen, kağıt ve bez üzerine yazılan 99 Kur'an-ı Kerim bulunuyor. Sergide, İslam hat sanatında ekol olarak kabul edilen Şeyh Hamdullah, Cafer-i Baysunguri Tebrizi, Hafız Osman, Mehmet Emin Rüşdi ve Hafız Mustafa Şevki gibi önemli isimlerin eserleri yer alıyor.

GAÜN Kültür Merkezi Eski Havra Binasında 8 Şubat saat 14.00'da açılacak olan sergi, 28 Şubat'a kadar gezilebilinecek.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, sergiye ev sahipliği yaparak Gaziantep'e önemli bir kültür hizmeti sunmanın onurunu yaşadıklarını belirtti.

Çok az sayıda insanın görme imkanı bulduğu serginin mutlaka görülmesi gerektiğini kaydeden Coşkun, "Sadece Müslümanlara değil bütün insanlığa gönderilen evrensel bir miras olan Kur'an-ı Kerim, yaratıcının kudretiyle korunarak bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da insanlığı aydınlatmaya devam edecektir. Bu sergiyle Gaziantepliler 'in gönüllerini fethedeceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. - Gaziantep

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement