Münih'te 'Huzursuzluk'u Tanıttı - Son Dakika
Güncel

Münih'te 'Huzursuzluk'u Tanıttı

Münih\'te \'Huzursuzluk\'u Tanıttı

TANITIM akşamında bir konuşma da yapan Roth, "Yaklaşık 30 yıldır tanıdığım ve arkadaş olduğum çok değerli sanatçı Zülfü Livane'ye hem Türkiye hem Almanya'nın büyük ihtiyacı var" dedi.

28.10.2018 14:29

TANITIM akşamında bir konuşma da yapan Roth, "Yaklaşık 30 yıldır tanıdığım ve arkadaş olduğum çok değerli sanatçı Zülfü Livane'ye hem Türkiye hem Almanya'nın büyük ihtiyacı var" dedi. Claudia Roth'un sözlerini karşılıksız bırakmayan Zülfü Livaneli ise şöyle konuştu: "Onu sevdiğim için romanımdaki kahramanım Hüseyin'i Almanya'daki değil Amerika'daki aşırı sağcılara öldürttüm. Aşırı sağcılar dünyanın her yerinde cinayetler işliyor ama en cok Almanya göze batıyor. Adaleti ve çözümleri politikacılar bulacak, bizim görevimiz olayları anlatarak göstermek. Adaletli olmak merhametli olmaktan daha önemli. Meleknaz'ın ağzından vermek istediğim mesaj bu ve bu mesajın sokaktaki insanlara ulaşmasından büyük mutluluk duyuyorum. 5 milyon Suriyeli göçmene kucak açan ülkemizde farklı kültürlerin birbirbirlerini anlaması, birbirlerine onur kırıcı muamele etmemesi gerekiyor."

Claudia Roth, Ayhan Durak, Züfü Livaneli

Livaneli, son romanı 'Huzursuzluk'ta, Mardinli Sünni olan Hüseyin ile Suriye göçmeni ve tecavüzcüsünden kör bir kız çocuğu dünyaya getiren Ezidi Meleknaz'ın aşk hikayesini anlatıyor. Romanda, sevda ile acının iç içe geçtiği bir Ortadoğu hikayesi çarpıcı bir dille anlatılıyor. Almanca ve Türkçe düzenlenen okuma etkinliğinin ardından Zülfü Livaneli kitaplarını imzaladı.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Münih'te 'Huzursuzluk'u Tanıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement