Muş'ta 30 Kişi Mahsur Kaldı - Son Dakika
Güncel

Muş'ta 30 Kişi Mahsur Kaldı

Muş-Diyarbakır karayolunda 30 kişi geceden bu yana mahsur kalırken, bölgeye sevk edilen iş makineleri kar ve tipi nedeniyle ilerleyemiyor.

09.02.2015 14:01  Güncelleme: 14:09

MUŞ (İHA) – Muş Diyarbakır karayolunda 30 kişi geceden bu yana mahsur kalırken, bölgeye sevk edilen iş makineleri kar ve tipi nedeniyle ilerleyemiyor.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır'dan Muş'a gelen 30 kişi, karayolu üzerindeki Keklik Çeşmesi mevkisinde dün gece saat 23.00'ten bu yana mahsur kaldı. Kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesinin yer yer bir metreye düştüğü bölgede, karayolları ekiplerinin kurtarma çalışması devam ediyor.

Sabah saatlerinde mahsur kalan vatandaşları kurtarmak için bölgeye giden iş makineleri, vatandaşlara 20 kilometre kala kara saplandı. Görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı iş makineleri ilerlemeyince, Muş'ta takviye iş makineleri bölgeye yönlendirildi.

AFAD BÖLGEYE HAREKET ETTİ

İş makinelerinin yetersiz kalması üzerine Muş Valiliği tarafından bölgeye İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğü ekipleri yönlendirildi. Kar motorları ve arazi tipli araçla bölgeye hareket eden ekipler de, görüş mesafesinin düşük olmasından dolayı ilerlemekte güçlük çekti.

Öte yandan, mahsur kalan vatandaşların yanına gitmek isteyen bazı vatandaşlar da, kar yağışı ve tipi nedeniyle mahsur kaldı. İş makinelerinin yardımıyla saplandıkları yerden çıkarılan Sabri Kaya isimli sürücü, akrabalarının dün akşamdan bu yana mahsur kaldığını ifade ederek; "Dün akşam 20.00'den beri yoldayız. Hastamız var, yolda mahsur kalmışlar. Hiçbir şey bize ulaşmadı" dedi.

Bölgedeki bir köye odun götürmeye çalışılan bir kamyonet de, yolda mahsur kaldı. Geri döneceğini ifade eden kamyonet sürücüsü Sedat Gemi, "Odun ve ağaç götürüyordum. Yol kapalı ve mahsur kaldık. İş makinelerini bekliyoruz. İnşallah kar ve rüzgar burayı kapatmadan merkeze geri döneceğiz" diye konuştu. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş'ta 30 Kişi Mahsur Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement