Muş Valisinden Deprem Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Muş Valisinden Deprem Açıklaması

Muş Valisinden Deprem Açıklaması

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, dün akşam 23.40'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili incelemelerinin devam ettiğini söyledi.

18.09.2013 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muş Valisi Vedat Büyükersoy, dün akşam 23.40'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremle ilgili incelemelerinin devam ettiğini söyledi.

Makamında açıklamalarda bulunan Vali Vedat Büyükersoy, dün akşam 23.40'ta merkez üssü Tüten köyü olan 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini söyledi. Depremde can veya mal kaybının olmadığını ifade eden Vali Büyükersoy, "Ancak kerpiç ve briket binalarda çatlaklar oluştu. Bunlarla ilgili çalışmalara da AFAD ekipleri başladı. Şu anda çalışmalarımız devam ediyor. Köye giderek sabah saatlerine kadar vatandaşlarımızla beraber olduk. Kızılay ekiplerimiz de çadır ve diğer malzemeleri dağıtmaya başladı. Tüten, Bahçe, Akpınar ve Sudurağı köylerinde çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Köylerde ağır hasarlı bina olmadığını dile getiren Büyükersoy, "Ekiplerimizin yapacağı incelemelerin ardından hasar durumları ortaya çıkacak. Şu an için barınma konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşımız yok. İncelemelerimiz devam ediyor ve bu inceleme sonunda ihtiyacı olan vatandaşlarımıza çadır dağıtacağız ancak havalar soğuduğu için çadırlar ısınmak için yeterli gelmeyebilir."

Depremin ve meydana getirdiği hasarın büyük olmadığını vurgulayan Büyükersoy, vatandaşların tedirgin oldukları için evlerine girmek istemediklerini sözlerine ekledi. - MUŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Muş Valisinden Deprem Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement