Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, terör örgütü DEAŞ'ın yenilgisinden sonra ülkede farklı şekilde ortaya çıkabileceğini belirtti.

17.05.2017 22:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Bağdat Büyükelçisi Douglas Silliman, terör örgütü DEAŞ'ın yenilgisinden sonra ülkede farklı şekilde ortaya çıkabileceğini belirtti.

Silliman, Bağdat'taki büyükelçilik binasında düzenlediği basın toplantısında, Musul operasyonun ardından El- Havice, Telafer, El-Kaim başta olmak üzere bazı bölgelerin DEAŞ'ın kontrolü altında kalacağına işaret ederek, bu bölgelerin örgütten temizlenmesi için Irak güvenlik güçlerinin çok çaba harcaması gerektiğini belirtti.

"DEAŞ, Irak'ta geleneksel formun dışında savaş yürüten bir terör örgütü olarak farklı şekilde ortaya çıkabilir." diyen Silliman, konuya ilişkin detaylı bilgi vermedi.

Silliman, ABD'nin İktisadi İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı'nın (OECD) desteğiyle Irak'ta okul, hastane ve içme suyu altyapılarının tesisine ilişkin 800 proje üzerinde çalıştığını söyleyerek, ayrıca ülkesinin, Irak'a büyük miktarda, kaliteli pirinç satmak istediğini ve bu konu çerçevesinde Iraklı yetkililerle görüşüldüğünü dile getirdi.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, dün Musul'u DEAŞ'tan kurtarma operasyonunun ileriki günlerde tamamlanacağını açıklamıştı.

Ülkenin ikinci büyük kenti Musul, Haziran 2014'te DEAŞ kontrolüne girmişti. Irak güçleri, Kasım 2016'da kentin doğusunu geri alırken, 19 Şubat'ta da Musul'un batısını kurtarma operasyonunu başlatmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Musul'u Deaş'tan Kurtarma Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement