Nba'de Finalin Adı Değişmedi - Son Dakika
Spor

Nba'de Finalin Adı Değişmedi

Nba\'de Finalin Adı Değişmedi

Houston Rockets'ı deplasmanda mağlup eden Golden State Warriors, üst üste dördüncü yıl NBA finalinde Cleveland Cavaliers'ın rakibi oldu.

31.05.2018 00:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NBA Playoffları Batı Konferansı finalinde Golden State Warriors, deplasmanda Houston Rockets'ı 101-92 yenerek seride durumu 4-3'e getirdi ve adını NBA finaline yazdırmayı başardı.

Konferans final serisinin son maçına etkili başlayan taraf ev sahibi Rockets'tı. İlk periyodu 24-19 üstün kapatan Teksas ekibi, devre arasına da 11 sayı farkla 54-43 önde gitti.

Ancak ikinci devrede Kevin Durant ve Stephen Curry önderliğinde çok daha etkili bir oyun ortaya koyan Warriors, savunmasını da sertleştirerek rakibine sadece 15 sayı şansı tanıdığı üçüncü periyodun sonunda 76-69 öne geçti. Son periyotta rakibinin maçı çevirme çabalarına yıldız oyuncularının kritik sayılarıyla karşılık veren konuk ekip, 101-92'lik sonuçla karşılaşmadan galip ayrılan taraf oldu.

Warriors'ta 34 sayıyla oynayan Kevin Durant maçın en skorer ismi olurken, Stephen Curry 27 sayı 10 asist 9 ribauntla triple-double'ın kıyısından döndü. Klay Thompson'ın 19 sayı ve Draymond Green'in 10 sayı 13 ribauntluk performansları da galibiyete önemli katkı sağladı.

Sakatlığı sebebiyle son maçta oynayamayan yıldızı Chris Paul'ün yokluğunu derinden hisseden ve ev sahibi avantajını kullanamayan Rockets cephesinde ise James Harden'ın 32, Eric Gordon'ın 23 ve Clint Capela'nın 20 sayısı galibiyet için yeterli olmadı.

Bu sonuçla Batı Konferansı'nda bir kez daha şampiyonluğa ulaşan Golden State Warriors, Doğu Konferansı final serisinde Boston Celtics'i saf dışı bırakan Cleveland Cavaliers ile NBA finalinde eşleşmiş oldu. İki takım üst üste dördüncü yıl NBA final serisinde birbirlerine rakip olacak. Ev sahibi avantajının Golden State Warriors'ta olduğu final serisinin ilk maçı, 1 Haziran Cuma günü TSİ 04.00'te Oracle Arena'da oynanacak.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Nba'de Finalin Adı Değişmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement