) Neonazi Terör Hücresi ile Öldürdükleri Kadın Polis Arasında İlişki Belirlendi - Son Dakika
Güncel

) Neonazi Terör Hücresi ile Öldürdükleri Kadın Polis Arasında İlişki Belirlendi

Almanya'da haftalık haber dergisi Der Spiegel, Neonazi terör hücresi NSU'nun kurbanları arasında yer alan 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen Alman 22 yaşındaki kadın polis Michele Kiesewetter ile ırkçı NSU örgütü arasında bir ilişki...

13.08.2012 11:47

Almanya'da haftalık haber dergisi Der Spiegel, Neonazi terör hücresi NSU'nun kurbanları arasında yer alan 2007 yılında Heilbronn kentinde öldürülen Alman 22 yaşındaki kadın polis Michele Kiesewetter ile ırkçı NSU örgütü arasında bir ilişki olduğunu yazdı. Saldırıda Michele ölürken, arkadaşı Martin A. ağır yaralanmış, saldırganlar memurların silah ve mermilerini alarak olay yerinden uzaklaşmıştı.

Dergi, Federal Başsavcılık ile Federal Anayasayı Koruma Dairesi'nin, NSU'nun Zwickau'daki hücresinde bulunan bir pantolonda, öldürülen polisin kan izlerine ulaştığını bildirdi. Neonazi terör hücresinde bulunan pantolonun cebindeki iki kağıt mendil parçasında NSU'nun ölü ele geçirilen üyesi Uwe Mundlos'un DNA izlerine rastlandı.

GEÇEN YIL 'İLGİLERİ YOK' DENİLMİŞTİ

Almanya'da 2000-2007 yılları arasında 8 Türk ve 1 Yunan'ın yanı sıra kadın Alman polisi öldürdükleri ortaya çıkan aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) üyelerinin, 2007 yılındaki kurbanları polis memuru Michele Kiesewetter ile bir ilişkisi olmadığı açıklanmıştı. 2011 yılı sonlarında Federal Kriminal Daire (BKA) tarafından, saldırganlar ile kurbanın olaydan önce birbirlerini tanımalarının söz konusu olmadığı öne sürülürken, NSU üyelerinin, polis memurunu sadece silahını almak için öldürdüğü iddia edilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel ) Neonazi Terör Hücresi ile Öldürdükleri Kadın Polis Arasında İlişki Belirlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement