Netanyahu Optuzio Palestinskog Predsjednika Za Napad Na Rabina - Son Dakika
Güncel

Netanyahu Optuzio Palestinskog Predsjednika Za Napad Na Rabina

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu smatra da je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas odgovoran za jucerašnji napad na radikalno desnicarski orijentisanog rabina.

30.10.2014 17:08

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu smatra da je palestinski predsjednik Mahmoud Abbas odgovoran za jucerašnji napad na radikalno desnicarski orijentisanog rabina, javlja Anadolu Agency (AA).

"Medunarodna zajednica ostala je nijema na izjave Abbasa. Medunarodna zajednica bi trebala prestati sa dvolicnim nastupom prema ovim provokacijama i poduzeti nešto protiv provokatora", porucio je izraelski premijer.

Netanyahu je odrzao "specijalni sastanak" u svom uredu nakon što je otkriveno da je rabin i politicar Yehuda Joshua Glick teško povrijeden u jucerašnjem oruzanom napadu.

Sastanku su prisustvovali ministar odbrane Izraela Mose Yaalon, direktor Obavještajne sluzbe Yoram Kohen, šef policije Yohanan Danino, šef policije Jerusalema Mose Edri, nacelnik opcine Jerusalema Nir Barkat, te predstavnici Ministarstva odbrane, tuzilaštva i vojske Izraela.

Netanyahu je nakon sastanka pozelio brz oporavak Glicku, zahtijevajuci od Obavještajne sluzbe i policije da što prije riješe ovaj "slucaj terorizma".

Sinoc u Zapadnom Jerusalemu izvršen je oruzani napad na Glicka, koji je poznat po radikalno desnicarskim stavovima. On je u posljednje vrijeme bio voda mnogih napada na dzamiju Al-Aksa, a ujedno je i pozivao na izgradnju Solomonovog hrama na mjestima dzamija koje se nalaze u okviru kompleksa Al-Aksa.

- Kudüs

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Netanyahu Optuzio Palestinskog Predsjednika Za Napad Na Rabina - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement