Niğde Belediyesi ve Hayırseverlerden Mahalle Sakinlerine İftar - Son Dakika
Yerel

Niğde Belediyesi ve Hayırseverlerden Mahalle Sakinlerine İftar

Niğde Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine mahallelerde iftar programı düzenlendi.

23.06.2015 23:07

Niğde Belediyesi ve hayırseverlerin katkılarıyla ihtiyaç sahiplerine mahallelerde iftar programı düzenlendi.

Paşakapı Caddesinde kurulan bin kişilik iftar sofrasına, çevre mahallelilerin yanı sıra çeşitli ülkelerden gelen sığınmacıların da bulunduğu vatandaşlar katıldı.

Vatandaşlara hurma, çorba, pilav, Niğde tavası, cacık ve tatlı ikram edildi. Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından, İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar katılımcılara dua ettirdi.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, halkı, 11 ayın sultanı ramazanı daha iyi idrak etmeleri için iftar sofralarına davet etti.

Bugün ilkini gerçekleştirdikleri iftar etkinliğini ramazan ayı boyunca dokuz ayrı mahallede gerçekleştirileceklerini aktaran Akdoğan, şöyle devam etti:

"Bu sene 9 ayrı noktada 25 mahalleyi buluşturarak hemşehrilerimizle birlikte iftar yapacağız. Bunlar bin ile bin 500 kişi arasında mahallenin büyüklüğüne göre değişiyor. Şu anda bin kişilik servis açıldı. Tamamen Niğde'li hayırseverlerimizin katkılarıyla ve belediye personelleri ile yürütüyoruz. Görüldüğü üzere rağbetin olduğunu ve şenlik havasında geçtiğini söyleyebiliriz. Mutluluk bu her halde, 6 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum ancak en fazla haz aldığım günlerden birisi bugün diyebilirim. Hemşehrilerimizin davetimize icabet edip yoğun ilgi ile karşılaşmış olmamız bize mutluluk veriyor."

Akdoğan, ayrıca, 'Çorba Pınarı' diye tabir edilen aşevinde yılın 365 günü yemek servisinin de devam ettiğini belirterek, "Öğrencilere, ihtiyaç sahiplerine, yatalak hastalarımıza ve yemek yapamayacak durumda olanlara yaklaşık 150 haneye sıcak yemek servisimiz yapılıyor. Gıda bankamızdan ihtiyaç sahiplerine temizlik, giyim ve ev eşyası desteği veriyoruz" diye konuştu.

İftar programında AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir ile din görevlileri de hazır bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Niğde Belediyesi ve Hayırseverlerden Mahalle Sakinlerine İftar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement