NNYÜ İle Çimsa Arasında İşbirliği - Son Dakika
Güncel

NNYÜ İle Çimsa Arasında İşbirliği

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ile ÇİMSA Çimento Sanayi ve Ticaret A.Ş arasında "Sağlıklı Beslenme İle İlgili Çalışma Hayatında Sosyal Sorumluluk Projesi" için protokol imzalandı.

16.10.2015 09:49

NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Neriman İnanç, Yrd. Doç. Dr. Gülşah Kaner, Yrd. Doç. Dr. Meltem Soylu ve Araştırma Görevlisi Eda Başmısırlı'dan oluşan ekip tarafından hazırlanan, sağlıklı beslenme ile ilgili sosyal sorumluluk projesi ÇİMSA'da uygulamaya geçirilecek. NNYÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi adına protokole imza atan Dekan Prof. Dr. Neriman İnanç, bölüm öğretim üyeleri tarafından ÇİMSA'da uygulanacak sosyal sorumluluk projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Yetersiz ve dengesiz beslenme ile hastalıklara karşı direncin düşmesi, dikkat, algılamada yetersizlik ve iş kazalarının artması gibi arzu edilmeyen sorunların ortaya çıktığını hatırlatan Dekan Prof. Dr. Neriman İnanç, "Bu proje ile çalışan ve ailelerinin yaş, cinsiyet, fiziksel aktivitesi ve özel durumlarına göre gerekli olan enerji, protein, karbonhidrat, posa, yağ, vitamin ve minerallerinin besinlerle yeterince alınması için çalışanlara yönelik eğitim verilecektir. Ayrıca, çalışanların vücut ağırlığı, boy uzunluğu, yağ ve kas dokusu, vücut suyu miktarlarının ölçülmesi ve kan, idrar analizleri ile sorunlar saptanacak, hafif kilolu ve kilolu, diyabet ve diğer kronik hastalığı olanlara özel beslenme planları yapılarak, çalışanların; sorunlar ve çözümleri konusunda farkındalık yaratarak, davranış değişikliği yapmalarını sağlanacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel NNYÜ İle Çimsa Arasında İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement