Nobel Edebiyat Ödülüne Layık Görülen Paul Romer Kimdir? - Son Dakika
Ekonomi

Nobel Edebiyat Ödülüne Layık Görülen Paul Romer Kimdir?

Nobel Edebiyat Ödülüne Layık Görülen Paul Romer Kimdir?

2018 Nobel Ekonomi Ödülleri sahiplerini buldu! Ödül sahipleri Amerikalı William Nordhaus ve Paul Romer oldu. Peki, Paul Romer kimdir?

08.10.2018 14:05  Güncelleme: 14:16

Nobel Ekonomi Ödülü'ne layık görülenlerden biri Fizik Bölümü mezunu olan fakat ekonomi alanında uzmanlaşan Paul Romer oldu. Uzman ekonomist Paul Romer kimdir?

PAUL ROMER KİMDİR?

Paul Romer, 7 Kasım 1955 tarihinde Colorado'da doğdu. Romer, 31 Ekim 1928'de Cansas'ta dünyaya gelen ve Yale Üniversitesi'nde eğitim veren bilim adamı Roy. R. Romer'in oğludur.

Nobel <a class='keyword-sd' href='/edebiyat/' title='Edebiyat'>Edebiyat</a> Ödülüne Layık Görülen Paul Romer Kimdir?

FARKLI ÜNİVERSİTELERDE PROFESÖRLÜK YAPTI

Ünlü ekonomist Romer, 1977 yılında Chicago Üniversitesi Fizik Bölümü'nden mezun oldu. Romer, doktora ünvanını 1983 yılında ekonomi alanında Chicago Üniversitesi'nden aldı. Ayrıca, aynı üniversitede ve MIT'de ekonomi, matematik ve fizik de çalıştı. Stanford Üniversitesi İşletme Fakültesi Ekonomi profesörü ve Hoover Enstitüsü akademi üyesi olan Romer, Stanford Üniversitesi'ne gelmeden önce Chicago Üniversitesi'nde ve Berkeley'de California Üniversitesi'nde Ekonomi profesörlüğü görevini yürüttü.

TÜM EKONOMİK TOPLULUKLARDA YER ALDI

Romer, 2000'li yıllarda Amerikan Sanat ve Bilim Akademi üyesi seçildi. Aynı zamanda Ekonometri Topluluğu Üyesi de olan Romer, Ulusal Ekonomik Araştırma Bürosu Araştırma Yardımcılığı yapıyor. 1995 yılında ArGe'ye Federal Destek Kriteri ile İlgili Ulusal Araştırma Kurulu Paneli Üyesi olarak seçildi. Ayrıca Romer, Amerikan Ekonomi Derneği İcra Kurulu ve Davranış Bilimleri ile İlgili Gelişmiş Çalışmalar Merkezi Üyeliği yapıyor.

Son Dakika Ekonomi Nobel Edebiyat Ödülüne Layık Görülen Paul Romer Kimdir? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement