Nobel Kimya Ödülü'nü Alan Aziz Sancar: Çok Şaşkınım - Son Dakika
Güncel

Nobel Kimya Ödülü'nü Alan Aziz Sancar: Çok Şaşkınım

Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülen ilk Türk bilim insanı Aziz Sancar, "Hiç beklemiyordum. Çok şaşkınım. Tutarlı olmak için elimden gelenin en iyisini yaptım. dedi.

07.10.2015 15:50  Güncelleme: 16:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'li Paul Modrich ve İsveçli Tomas Lindahl ile birlikte Nobel Kimya Ödülü'ne değer görülen Aziz Sancar, ödülle ilgili ilk açıklamasında şaşkın olduğunu dile getirdi. Sancar, "Yarım saat önce bir telefon aldım. Eşim açtı ve beni uyandırdı. Hiç beklemiyordum. Çok şaşkınım. Tutarlı olmak için elimden gelenin en iyisini yaptım" dedi.

Nobel Medya Merkezi'nden Adam Smith'in sorularını yanıtlayan Sancar, ödülü kazanan ilk Türk bilim insanı olduğu hatırlatıldığında "Bilim insanı olarak evet. Ama Orhan Pamuk, 2006'da Nobel Edebiyat Ödülü'nü kazanmıştı" dedi.

"ÜLKEM ADINA GURUR DUYUYORM"

Smith'in, Türkiye'de de büyük kutlamalar olacağını belirtmesi üzerine Sancar, "Evet sanırım olacak. 'Nobel ödülünü ne zaman alacaksın' diye yıllardır sorup duruyorlardı. Ülkem adına da gurur duyuyorum" ifadesini kullandı.

GENÇKEN MİLLİ TAKIM'A ÇAĞRILMIŞ

Fransız haber ajansı AFP, konuya ilişkin haberinde Sancar'la ilgili ilginç bir anekdota yer verdi. Buna göre; yedi kardeşi olan Sancar, gençken futbolcu olabilirdi. 18 yaş altı Milli Takım'ın kaleciliğine çağrılan Sancar, akademik hayatı yeşil sahalara tercih etmiş.

Konuya ilişkin bir açıklamasında, "Bu, gerçekleşen bir rüyaydı" diyen Sancar, "Çünkü 7 yaşından beri futbolcu olmak istiyordum. Milli Takım'da da oynamak istiyordum. Fakat daha ciddi düşününce, çok iyi bir kaleci olmak için yeterince uzun boylu olmadığıma karar verdim. Ve çalışmalarıma odaklandım." demiş.


Son Dakika Güncel Nobel Kimya Ödülü'nü Alan Aziz Sancar: Çok Şaşkınım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • özgür diyar: türk deil kürd lütfen düzeltin 24 0 Yanıtla
  • İzmirli: Eeee.nolmuş 0 7 Yanıtla
  • sancarÖZTürkçeKELİMEDİR: "Ülkem adına da gurur duyuyorum" demiş adam ne mutlu ona 330 BİN dolar ödül kazanmış güle güle harcasın haketmiş, kanser hastaları için ümitli haber 5 0 Yanıtla
  • ...: valla dayı doğrusu ben de beklemiyorum senden 1 4 Yanıtla
  • düşünebilen: Bir türk ve Müslüman kardeş olarak sizinle gurur duyuyoruz.....allah başarılarını daim eylesin 4 0 Yanıtla
  • hkn: aslanim abd de ki evine ve ofisine Türk bayragi asmis 3 0 Yanıtla
  • LÜTFÜ: MADEM ÜLKEM DİYOR 3 MİLYON PARA ÖDÜLÜNÜ MEHMETÇİĞE BAĞIŞLASIN O ZAMAN NAPACAK O KADAR PARAYI 1 1 Yanıtla
  • KURDO: Gençler adamın üzerinden boşuna faşizanlık yapmayın adam ne Türk ne Kürt Araptır kendisi kendinize zorla ekmek çıkarmaya çalışmayın. 0 2 Yanıtla
  • TR: böyle haberler görmek istiyoruz ya sonunda tebrik ederim hocam :) 1 0 Yanıtla
  • Ghost Protocol: adam ülkeyi ermenilere peş keş çeken hdp ve selo tayfasından hiçbirin yanından geçmişliği dahi yokmuş HADI DAĞILIN PKK LILAR BURDAN SIZE EKMEK CIKMAZ 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement