Norveçli Paraşütçünün Hayatını, Takıldığı Ağaç Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Norveçli Paraşütçünün Hayatını, Takıldığı Ağaç Kurtardı

Norveçli Paraşütçünün Hayatını, Takıldığı Ağaç Kurtardı

Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan Norveçli turistin hayatını, yaklaşık 200 metreden kayalıklara düşerken takıldığı ağaç kurtardı

26.10.2013 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayan turistin hayatını, yaklaşık 200 metreden kayalıklara düşerken takıldığı ağaç kurtardı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, 14. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali'ne katılmak için beldeye gelen Norveçli Mads Aune (34), single (tekli) uçuş yapmak için Babadağ'ın bin 800 metrelik pistine çıktı.

Hazırlıklarını tamamladıktan sonra atlayışını gerçekleştiren Aune'nin paraşütü, Babadağ'ın eteklerinde kapandı. Yaklaşık 200 metre yükseklikten kayalıklara doğru düşerken paraşütü ağaca takılan Aune, asılı kaldı.

Bir paraşütçünün fark ettiği Aune için Babadağ'da hazır bekleyen Ulusal Medikal Kurtarma (UMKE) ekiplerinden yardım istendi. Paraşütçünün düştüğü yeri tespit edemeyen ekipler, 5 pilota, yer tespiti için farklı noktalardan atlayış yaptırdı.

Bir pilot ağaçta takılı paraşütü fark ederek ekiplere koordinatları verdi. Düşen paraşütçüyü kurtarmak için yola çıkan UMKE ekipleri, arazinin sarp ve kayalık olması nedeniyle Aune'nin bulunduğu yere yaklaşık bir saatte ulaştı.

- Askeri helikopterle kurtarıldı

Ağaçta asılı vaziyette duran paraşütçüyü yere indiren ekipler, burada ilk müdahalesini yaptı. Arazi koşullarının elverişsiz olması nedeniyle yaralı paraşütçünün bulunduğu yerden askeri helikopterle alınması için Dalaman Hava Meydan Komutanlığı'ndan yardım istendi. Kısa sürede olay yerine ulaşan askeri helikopterden uzatılan halatlara bağlı sedye ile bulunduğu yerden kurtarılan Aune, Fethiye Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Başından ve vücudunun değişik yerlerinden yaralanan paraşütçünün, kalça ile bir bacağında da kırık bulunduğu öğrenildi. - Muğla

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Norveçli Paraşütçünün Hayatını, Takıldığı Ağaç Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement